Super doniczka
Re: Super doniczka
brawo to jak mi się uda odpalić koryto.krzysiek pisze:Brawo ty
pustka w głowie jeże;i chodzi o kompozycje roślinną, nie wiem co wybrać ,szukam czegoś rosnącego max do 30cm, czegoś płożącego ,wszystko mam mieć umiarkowane wymaganie co do światła.
prośba do osób znających sie na kwiatkach

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Ty dobrze wiesz co można posadzić - samo dobro
Po co ci inne chwasty

Po co ci inne chwasty
- 4
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Wojtek, masz już u mnie ze cztery gatunki kwiatów odsadzone. Na pewno jest tutaj: hoja, bluszcz, Scindapsus złoty (Scindapsus aureus), scidnapsisus zielony, strzałka (syngogium). To już mam odsadzone. Nadaje się jeszcze na pewno skrzydłokwiat, zielistka (chorophytum), storczyki (phalenopsis i inne gatunki).
- 1
- Załączniki
-
- phalenopsis (storczyk).jpg (70.7 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- scidnapsisus zielony.jpg (123.86 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- Scindapsus złoty.jpg (19.86 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- skrzydłokwiat.jpg (22.17 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- syngogium.jpg (260.79 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- zielistka (chorophytum).jpg (75.23 KiB) Przeglądany 7530 razy
-
- hoja.jpg (45.43 KiB) Przeglądany 7530 razy
Ostatnio zmieniony 04 paź 2016, 11:38 przez Bieta, łącznie zmieniany 1 raz
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Ja dzisiaj będę zamawiał rośliny stąd http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=39210024
Jak coś wybierzesz to Ci przesyłka odejdzie tylko sobie potem odbierzesz u mnie.
Jak coś wybierzesz to Ci przesyłka odejdzie tylko sobie potem odbierzesz u mnie.
- 0
kiedy mogę zajść po szczepki, dobrze by było żeby już coś ukorzeniaćBieta pisze:Re: Super doniczka
autor: Bieta » 04 paź 2016, 11:37
Wojtek, masz już u mnie ze cztery gatunki kwiatów odsadzone

- 0
rezerwujeMisiak pisze:A ja skrzydłokwiaty będę miał chyba do oddania z mojej hydro.
- 0
Wszystkie sadzonki są już w wodzie od co najmniej tygodnia. Niektóre z nich mają już nawet korzonki. A co do skrzydłokwiata, to mam dwie odmiany. Jedna z nich to miniaturka (liście około 13-15 cm), zaś druga odmiana ma liście dorastające do 50 cm. Do odbioru dziś lub jutro, kiedy Ci pasuje.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".