Laetacara dorsigera
Laetacara dorsigera
Dzisiaj stałem się posiadaczem Laetacara dorsigera. Zaraz po wpuszczeniu pochowały się i nawet nie mam jak fotki pstryknąć. Jakoś mi to zachowanie się nie podoba. Coś czuję że będzie kicha i niebawem odejdą do krainy wielkich jezior. Do wieczornego karmienia nie wypłynęły. Czy to normalne?
O chwastach trochę tam wiem ale w rybach to jestem cieniuuuuutki.
O chwastach trochę tam wiem ale w rybach to jestem cieniuuuuutki.
- 0
Re: Laetacara dorsigera
spoko, ja mam ryby które widziałem jak je wpuszczałem lub przenosiłem po restarcie 

- 0
Mann am Boden
jak nie wypłyną w ciągu 1-5 dni możesz zacząć się dopiero martwić,
pielęgnice to wyższy etap ewolucji ryb, a przez to i nieco mądrzejsze, choć wszystko zależy od usposobienia, oświetlenia, ilości kryjówek, bodźców zewnętrznych, towarzystwa.
pielęgnice to wyższy etap ewolucji ryb, a przez to i nieco mądrzejsze, choć wszystko zależy od usposobienia, oświetlenia, ilości kryjówek, bodźców zewnętrznych, towarzystwa.
- 0
Mann am Boden
Dokładnie. To nie gupiki.
Mogą tak kilka dni zachowywać się totalnie nieufnie. U siebie paletki wpuszczałem jakiś miesiąc temu i do tej pory tylko 6 sztuk wypływa do jedzenia gdy stoję obok baniaka, reszta czeka aż sobie pójdę.
Mogą tak kilka dni zachowywać się totalnie nieufnie. U siebie paletki wpuszczałem jakiś miesiąc temu i do tej pory tylko 6 sztuk wypływa do jedzenia gdy stoję obok baniaka, reszta czeka aż sobie pójdę.
- 0
Ryby już oswoiły się z baniakiem. Chętnie pobierają różnego rodzaju pokarmy. Żywy czy płatki nie stanowią różnicy. Wciągają z apetytem.
Z 6 sztuk wyłoniły się dwie, które przybrały odmienne ubarwienie. Przeganiają inne akary a same między sobą się przepychają by za chwilę pływać zgodnie obok siebie.
W trakcie przepychanek pięknie się stroszą, prężą i dziwnie drżą.
Pierwszego dnia wszystkie wyglądały blado jak ta poniżej.
Z 6 sztuk wyłoniły się dwie, które przybrały odmienne ubarwienie. Przeganiają inne akary a same między sobą się przepychają by za chwilę pływać zgodnie obok siebie.
W trakcie przepychanek pięknie się stroszą, prężą i dziwnie drżą.
Pierwszego dnia wszystkie wyglądały blado jak ta poniżej.
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
I jest ikra IoI
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.