[1080L] Moja mała natura BlackWater
[1080L] Moja mała natura BlackWater
Witam serdecznie chciałem przedstawić swój baniaczek 1080L , jest to akwarium Biotopowe odzwierciedlające warunki panujące w Rio Negro, niektórzy z użytkowników forum których mam w znajomych widzieli go nie jednokrotnie na FB . Wszystko wykonane własnoręcznie oprócz baniaka który zrobił dla mnie Przemek z Akwarium Szczecin.
Baniak : 300x60x60 front Opti White
Obsada :
Crenicichla Notophthalmus x8 WF
Hyphessobrycon Socolofi x20 WF
Dojdzie Mesonauta Insignis x10 i chyba wrócę jeszcze do swoich dawnych koparek Satanoperca Daemon i wrzucę dobraną parę
Parametry wody które utrzymuję bez żadnych podmian dolewam jedynie wodę która odparuje w ilości ~10-15L dziennie :
Ph 4,5-5
Gh 0-1
Kh 0-1
No2 -0
No3 -0
Temperatura 28,5-29 stopni
Woda w akwarium to czyste RO zakwaszane bezpośrednio po wyjściu z filtrów osmozy przez torf o Ph 3.5-3.8
Filtracja : System filtracyjny oparty o Filtry FBF (fluidyzacyjne) napędzany pompą C.O Grundfos Alpha 2 realny przepływ 2200 L/h
Oświetlenie : 96 watt świetlówki T5 3000K podświetlane jest w ten sposób tło zewnętrzne , od góry 6x10 watt naświetlacze 3000K
Ogrzewanie : 600W na czas zimowy
Baniak : 300x60x60 front Opti White
Obsada :
Crenicichla Notophthalmus x8 WF
Hyphessobrycon Socolofi x20 WF
Dojdzie Mesonauta Insignis x10 i chyba wrócę jeszcze do swoich dawnych koparek Satanoperca Daemon i wrzucę dobraną parę

Parametry wody które utrzymuję bez żadnych podmian dolewam jedynie wodę która odparuje w ilości ~10-15L dziennie :
Ph 4,5-5
Gh 0-1
Kh 0-1
No2 -0
No3 -0
Temperatura 28,5-29 stopni
Woda w akwarium to czyste RO zakwaszane bezpośrednio po wyjściu z filtrów osmozy przez torf o Ph 3.5-3.8
Filtracja : System filtracyjny oparty o Filtry FBF (fluidyzacyjne) napędzany pompą C.O Grundfos Alpha 2 realny przepływ 2200 L/h
Oświetlenie : 96 watt świetlówki T5 3000K podświetlane jest w ten sposób tło zewnętrzne , od góry 6x10 watt naświetlacze 3000K
Ogrzewanie : 600W na czas zimowy
- 5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
[1080L] Moja mała natura BlackWater [ https://www.facebook.com/1080Lmojamalanaturablackwater ]
Satanoperca Daemon & Hemiodus Gracilis

Re: [1080L] Moja mała natura BlackWater
Piękna herbata,fajnie że się zdecydowałaś u nas pokazać
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Akwarium marzenie - zazdraszczam 

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
zawsze cieszy kiedy na forum pojawia się aktywny użytkownik z innego forum, zwłaszcza kiedy ma co pokazać i o czym napisać 

- 0
Mann am Boden
Tomasz,czyżbyś Severumy odemnie puścił dalej?
- 0
No, no jestem pod wrażeniem. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
woytek pisze:Tomasz,czyżbyś Severumy odemnie puścił dalej?
Kolega wycyganił je ode mnie razem z papugami

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
- 0
[1080L] Moja mała natura BlackWater [ https://www.facebook.com/1080Lmojamalanaturablackwater ]

świetny wybór,szkoda że nie mówiłeś że będziesz papugi sprzedawałTomaszAkwarystyka pisze:Re: [1080L] Moja mała natura BlackWater
autor: TomaszAkwarystyka » 09 sie 2016, 11:56
woytek pisze:
Tomasz,czyżbyś Severumy odemnie puścił dalej?
Kolega wycyganił je ode mnie razem z papugami a ja wrócę do najlepszego zestawu za jaki uważam czyli satanoperca daemon i crenicichla notophthalmus, pięknie wyglądały te dwa gatunki razem, jako dodatek dalej w pełni biotopowy skośne i bystrzyki pereza
- 0

- 2

Szatan ,piękna ryba może kiedyś do niej wrócę
- 0