Kilka słow o krewetkach
Kilka słow o krewetkach
Mam zapytanie odnośnie krewetek. Zamierzam zalożyć malutki na prawde malutki zbiorniczek na same krewetki. Wielkość zbiornika, to 25 cm długości, 20 cm szerokości i 25 cm wysokości. Będzie tam tylko kilka małych roślinek i same krewetki. I moje pytanie, czy musi być filtr, napowietrzanie? Czy obejdzie się bez tego? I drugie pytanie, czy musi być światło, czy może być bez światła? Akwarium zaplanowałam wstawić do łazienki bez okna. 

- 0
Ostatnio zmieniony 19 lip 2016, 07:35 przez Bieta, łącznie zmieniany 1 raz
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: Kilka słow o krewetkach
Światło mus,napowietrzanie nie,ale filterek tak
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Z tym światłem to chyba nie do końca mus, chociaż byłoby miło jakby cokolwiek tam rosło zielonego 
Filtracja jest niezbędna - krewety też jedzą i wydalają ;-)

Filtracja jest niezbędna - krewety też jedzą i wydalają ;-)
- 0

Krewetki z natury są glonożerne , w standardzie filtr, światło , coś zielonego ( bucki , anubiasy , mchy - koniecznie , aby młode miały na czym żerować i przycupnąć .
Elżbieta - przede wszystkim - jakie krewetki ? Bo to jest najważniejsze
Neocardiny , cardiny czy paracardiny
Elżbieta - przede wszystkim - jakie krewetki ? Bo to jest najważniejsze
Neocardiny , cardiny czy paracardiny
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Cztery rodzaje krewetek: Crystal Red, Crystal Black, Blue Rill, Sakura Orange.
- 0
Zależy ci na czystości krwi ?- o crystalach nic nie powiem( nie mam nie mialem) ale Blue rili , sakura Orange i wszystkie z tej grupy będa krzyzowac się na Maxa i degradowac .- z autopsji - nie to że wpuscilem kilka odmian, po prostu z Blue velvet wyszedł mi cały przegląd gatunku 

- 0
Misiak pisze:Hodujcie jak najwięcej. Będę miał skąd brać karmę
Ja w każdym akwarium mam pływający pokarm , żywy , dostępny w chwilii ataku małego głodu

Co więcej on się rozmnaża i nie trzeba kupować - w 300l już smigaja maluchy , a wpuscilem je niedawno .
Polecam też tubifex ( żywy ) wpuścić kilka worków po ciemności ( a wejdzie w podłoże )

Czyżbyś Michał szykował nowe ryby ?

- 0
Te krewecie będa miały osobne salony, więc nie powinny sie krzyżować. Co prawda będa to małe zbiorniczki, ale osobne, no chyba że wyskoczą do sąsiedniego zbiornika.
- 0
u mnie żaden pokarm żywy nie jest w stanie przeżyć kilku sekund. Mala szansa żeby coś się uciekło dłużej. Na jesień się okaże co do placków.
- 0