Pokrywa + oświetlenie
Pokrywa + oświetlenie
Robię pokrywę i oświetlenie dla Eli.
Trochę może przy okazji pospamuję zdjęciami i postępem.
Samej pokrywy jeszcze nie sklejałem bo czekałem aż dojdą diody i inne zabawki tak żeby gotową belkę wmontować w pokrywę.
Wczoraj przyszła paczka i zabieram się w przerwie między meczami do roboty
Na razie przykleiłem diody, czekając aż klej przyschnie obejrzałem wygraną Polski, teraz to polutować pociąć kabelki, połączyć potestować itp. LUBIE TO
Trochę może przy okazji pospamuję zdjęciami i postępem.
Samej pokrywy jeszcze nie sklejałem bo czekałem aż dojdą diody i inne zabawki tak żeby gotową belkę wmontować w pokrywę.
Wczoraj przyszła paczka i zabieram się w przerwie między meczami do roboty

Na razie przykleiłem diody, czekając aż klej przyschnie obejrzałem wygraną Polski, teraz to polutować pociąć kabelki, połączyć potestować itp. LUBIE TO

- 2
- Załączniki
-
- WP_20160625_14_18_04_Pro.jpg (106 KiB) Przeglądany 9426 razy
-
- WP_20160625_14_18_41_Pro.jpg (87.04 KiB) Przeglądany 9426 razy
-
- WP_20160625_14_19_41_Pro.jpg (104.17 KiB) Przeglądany 9426 razy
-
- WP_20160625_14_36_22_Pro.jpg (119.4 KiB) Przeglądany 9426 razy
-
- WP_20160625_14_42_09_Pro.jpg (129.27 KiB) Przeglądany 9426 razy
- Bywalec
- Reputacja: 62
- GG: 0
Re: Pokrywa + oświetlenie
Sprawdź jak dasz radę ręcznie diody - mi się 4 trefne trafiły i to ful spectrum
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Ooooo kurczeeee, mnie się juuuuuuż podooooba. Jest suuuuper. Jestem pod wrażeniem. Wielkie dzięęęęęęki Michał.

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
adams2121 pisze:Sprawdź jak dasz radę ręcznie diody - mi się 4 trefne trafiły i to ful spectrum
Popieram. Mi na na 100 białych ledów białych trafiły się dwa trefne oraz na 10 fullspec -1.
Możesz napisać coś więcej o lampie ?
Długość, ilość ledów, jakie?
Czy ten radiator to ma ma szer 10cm?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Radiator 150x10cm
Ilość diod: 30x6500K, 15x8500K, 15xFullspectrum
Diody power led 3W epistar.
Nie chcę krakać, ale od tego sprzedającego (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5922428) nigdy się jeszcze nie trafiły trefne.
Belkę buduję tak, żeby w przyszłości jeżeli będzie potrzeba to będzie można spokojnie dołożyć diod.
Całość chłodzona dwoma wiatraczkami SilentiumPC Zephyr 120mm i zabudowana w pokrywie. Moja lampka (40x3w jest chłodzona jednym, ale ma 40x30cm)
Dodam jeszcze, że w taką pogodę nie da się pracować, nie mówiąc już o lutowaniu... Masakra!
Ilość diod: 30x6500K, 15x8500K, 15xFullspectrum
Diody power led 3W epistar.
Nie chcę krakać, ale od tego sprzedającego (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5922428) nigdy się jeszcze nie trafiły trefne.
Belkę buduję tak, żeby w przyszłości jeżeli będzie potrzeba to będzie można spokojnie dołożyć diod.
Całość chłodzona dwoma wiatraczkami SilentiumPC Zephyr 120mm i zabudowana w pokrywie. Moja lampka (40x3w jest chłodzona jednym, ale ma 40x30cm)

Dodam jeszcze, że w taką pogodę nie da się pracować, nie mówiąc już o lutowaniu... Masakra!
- 0
Niestety wiem coś o.Tym - ja odlozylem sprawę na chłodniejsze czasy ,
Choć mam tylko 27 -28 w akwarium , dziś był dramat i w chacie ledwo dało się wytrzymać - gdyby nie wentylator
A Lutowac - dramat
Wracając do tematu - nie będą się grzaly za mocno ?
Napisz coś więcej o profilu , skąd i czy inne rozmiary wchodzą.w.grę
Choć mam tylko 27 -28 w akwarium , dziś był dramat i w chacie ledwo dało się wytrzymać - gdyby nie wentylator

A Lutowac - dramat
Wracając do tematu - nie będą się grzaly za mocno ?
Napisz coś więcej o profilu , skąd i czy inne rozmiary wchodzą.w.grę
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mimo, że bardzo się chciało to nie dałem rady nic poza posklejaniem diod klejem termoprzewodzącym. Jutro jak będzie ciut chłodniej zabieram się za lutowanie.
Belka ElaLed wygląda teraz tak...
Będą się grzały, po to dwa wentylatory. U mnie bez wentylatora jest ogień
Profil też od tego człowieka z allegro. Ma rozmiary 60-150 cm i profile 10 cm i 16 cm szerokości.
Belka ElaLed wygląda teraz tak...

Będą się grzały, po to dwa wentylatory. U mnie bez wentylatora jest ogień

Profil też od tego człowieka z allegro. Ma rozmiary 60-150 cm i profile 10 cm i 16 cm szerokości.
- 2
Takie tam z dzisiaj.
Świecą wszystkie diody. Do ogarnięcia jeszcze kabloza z drugiej strony i testy.
Ładny porządek na stole?
Świecą wszystkie diody. Do ogarnięcia jeszcze kabloza z drugiej strony i testy.
Ładny porządek na stole?

- 0