prefiltr
prefiltr
Czy używa ktoś z was taki wynalazek PREFILTR ZEWNĘTRZNY HW-603. Zastanawiam się nad zakupem i wpięciem przed tetrą1200, tetra stała by się tylko bilogiem
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Re: prefiltr
Sam go nie miałem i nie znam nikogo kto by go miał, ale był czas kiedy dość mocno mu się przyglądałem i szukałem informacji, a te przynajmniej wg. opinii na różnych forach nie były zbyt szczęśliwe jeżeli chodzi o szczelność.
Możliwe, że z czasem ( a jest on już trochę w "obiegu" ) chinole poprawili ten aspekt
Możliwe, że z czasem ( a jest on już trochę w "obiegu" ) chinole poprawili ten aspekt
- 0
Mann am Boden
Ja u siebie mam założoną samą gąbkę na wejściu filtra. Płuczę ją raz na tydzień a filtr jest czyściutki. Chyba nie ma potrzeby wchodzić w dodatkowe koszta.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
Eheima prefiltrow - użytkownikiem jestem - elegancka sprawa , ttego nie miałem
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Tomasz podaj model tego Eheima. Co do HW to zgodzę się z miewanem ile użytkowników tyle opini. Gąbka jka prefiltr nie bardzo mnie grzezje,kolejna zabawka w środku baniaka....
.

- 0
Ten eheim to taka gąbka tylko że w obudowie. Lepsze to to od samej gąbki?
Tomek ładnie Yodą pojechał
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Tomek ładnie Yodą pojechał

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 2
Nie da rady takie rozwiązanie, na wlocie mam skimer potem T1200 szukam coś pomiędzy ten układ
- 0
Misiak pisze:Lepsze to to od samej gąbki
O tyle lepsze, że syf przy wyciąganiu nie wraca do szkła tylko pozostaje w koszyku.
- 1

A jak ci się zatka - i filtry na sucho pójdzie przez jakiś czas - ja bym zrezygnował albo coś z fbf kombinowal na węża wpietego z gąbką bądź czymś - przynajmniej pewna szczelność .
Węży bym nie zapychal niczym - zwłaszcza niewiadomym, moim zdaniem ciśnienie rozsadzalo
Ja prefiltry mam w środku - po wydajności widzę kiedy czyszczenie - co 3-4 dni - zależy jak podmiana wypadnie
Węży bym nie zapychal niczym - zwłaszcza niewiadomym, moim zdaniem ciśnienie rozsadzalo
Ja prefiltry mam w środku - po wydajności widzę kiedy czyszczenie - co 3-4 dni - zależy jak podmiana wypadnie

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie