Barwniaki - dziwne zachowanie
Re: Barwniaki - dziwne zachowanie
Nie podsalam wody. Jeśli chodzi O wielkość to 4 cm jakoś tak na oko. Dodam że samica była już kotna jak ją dostałam. Żyją z tymi barwniakami plus 4 x kirysek i 4x razbora ale mała i dwa małe narybki molinezji ale te to mają około 2 tygodnie. I wg to ten samiec ma zabronione przez nią powoływania do innych ryb bo go goni
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
Na zdjęciu jest karmienie?
Często stoją tam przy powierzchni ?
Jak nie są same nie podsalaj wody - barwniaków nie miałem i nie wiem jak zareagują
Często stoją tam przy powierzchni ?
Jak nie są same nie podsalaj wody - barwniaków nie miałem i nie wiem jak zareagują

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Tak karmienie bo tylko tak ostatnio potrafią więcej niż dwie minuty być obok siebie a tak to wielce obrazone na siebie. Nie one pływają po całym akwarium nie mają miejsca gdzie wytrzymają więcej niż 5 min 

- 0
Zostawilbym je w spokoju i obserwował .
Ich codzienne zachowanie.
Ryby mogą być jeszcze młode ( po zachowaniu ) .
Ich codzienne zachowanie.
Ryby mogą być jeszcze młode ( po zachowaniu ) .
- 0
Dziękuję za podpowiedź a może dołączyć im jakieś inne molinezje będzie szczesliwsza ?
Miłego dnia!
Pozdrawiam EnOka.
Miłego dnia!
Pozdrawiam EnOka.
- 0
Zauważyłam że jest u tych barwników dziwne zachowanie teraz to jest tak ze jedna rybka taka z bardziej czerwonym brzuchem (jak mi się wydaje samiec) zagania te dwie z mniej czerwonymi brzuchami w tamto miejsce i ich pilnuje.
Dodałam roślinek i kryjowek narazie brak zainteresowania.
A jedna mniejsza trzyma się cały czas na uboczu pod kamieniem.
Dodałam roślinek i kryjowek narazie brak zainteresowania.
A jedna mniejsza trzyma się cały czas na uboczu pod kamieniem.
- 0
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2016, 22:19 przez enokaen, łącznie zmieniany 1 raz
Czy kos wir o czym świadczy takie zachowanie?
Miłego dnia
Pozdrawiam EnOka.
Miłego dnia

Pozdrawiam EnOka.
- 0
Mialem kiedyś barwniaki, 3 sztuki. Samicę i dwa samce. Samica z czerwonym brzuchem cały czas ganiała samce. Najmniejszy w końcu został zabity. Potem cala jej agresja przeniosła się na większego, który ledwo dał rady. Nie wiem czy nie trafiła mi się jakas franca czy co. Ale wiem, że u pielęgnicowatych odganianie mniejszych i agresja mniejsza/wieksza to coś normalnego. Oczywiście nie u wszystkich. Moje akary juz tyle lat jak je mam ciągle się ganiają i męczą nawzajem az łuski latają z tym ze u mnie kryjówek nie brakuje 
Ta twoja najmniejsza trzyma się na uboczu bo tam ma spokój.

Ta twoja najmniejsza trzyma się na uboczu bo tam ma spokój.
- 0
Zbliża się chyba pora na Amora , a nie wszyscy są gotowi - choć ja nie miałem tych ryb .
Opisane zachowanie o tym świadczy .
Dodaj rybom kryjowek i roślinności - będą miały wiecej spokoju
Opisane zachowanie o tym świadczy .
Dodaj rybom kryjowek i roślinności - będą miały wiecej spokoju

- 0