Słonawowodne
Re: Słonawowodne
Są ryby płochliwe z natury i mniej płochliwe. Wszystkim na pewno tu nie pomaga brak "bezpiecznych" pleców. Ja dalej będę się upierał, że te akwaria są duże dla wielu gatunków, ale nie dla wszystkich.
- 1
- Moderator
- Reputacja: 100
- GG: 0
radko pisze:Są ryby płochliwe z natury i mniej płochliwe. Wszystkim na pewno tu nie pomaga brak "bezpiecznych" pleców. Ja dalej będę się upierał, że te akwaria są duże dla wielu gatunków, ale nie dla wszystkich.
OK. Wszystkie uwagi są cenne i wskazane, i zgłaszane na czas. Na wasze doświadczenie się zdaję.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 71
świeże ? z jakiego drzewa możne z olch na naszym osiedlu za SP. 44 niby jest dużo olchy na tych bagienkach w kierunku słonka
- 0
Właśnie tam.
Są i świeże i padnięte. Niektóre spróchniałe, niektóre ok. Z korą. Sporo też korzeni olch takich długich prostych jak gałęzie.
Są i świeże i padnięte. Niektóre spróchniałe, niektóre ok. Z korą. Sporo też korzeni olch takich długich prostych jak gałęzie.
- 0
marcin850530 pisze:świeże ? z jakiego drzewa możne z olch na naszym osiedlu za SP. 44 niby jest dużo olchy na tych bagienkach w kierunku słonka
To też moje osiedle! Mieszkam" rzut beretem" stąd. Gdyby nie to, że nie ma mnie w te weekend, udałabym się z wami na łowy

- 1
- Bywalec
- Reputacja: 71
no to niezłe wiem o miejscu często przejeżdżam a jakoś nie łaziłem jak mieszkałem jeszcze ze starszymi na osiedlu to kiedy ruszasz na łowy to możne i ja eis wybiorę . Gumiaki potrzebne ?
- 0
moim zdaniem dla daktyli ( czy argusów) i dużych pielęgnic nie ma tam miejsca.
Daktyl to ryba toni rośnie spora i potrzebuje przestrzeni do pływania,
pewnie że byłoby fajnie ale 120 cm to zdecydowanie za mało
Daktyl to ryba toni rośnie spora i potrzebuje przestrzeni do pływania,
pewnie że byłoby fajnie ale 120 cm to zdecydowanie za mało
- 0
Tam gdzie byłem to nie trzeba gumiaków, ale kto wie co jest dalej.
Jeszcze nie wiem kiedy zajdę, może jutro. Dzwonić?
Jeszcze nie wiem kiedy zajdę, może jutro. Dzwonić?

- 0