brak tlenu w akwarium
|Strona 1 z 1
brak tlenu w akwarium
Co zrobic kiedy w domu nie ma prądu i filtr nie filtruje w akwarium ? Jak najlepiej napowietrzyc wode ? Czy wytrzymają jakiś czas?
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 2
- GG: 32679813
Re: brak tlenu w akwarium
Dużo zależy od tego jakie to są ryby, ile ich jest i jak duże jest akwarium.
W moim starym 200L po ponad 8 godzinach braku prądu padła jedna największa kosiarka, reszta obsady jakoś dożyła mojego powrotu do domu.
Najlepiej się zaopatrzyć w odpowiedni do akwarium ups, a jak jesteśmy w domu to z napowietrzacz na baterie.
W moim starym 200L po ponad 8 godzinach braku prądu padła jedna największa kosiarka, reszta obsady jakoś dożyła mojego powrotu do domu.
Najlepiej się zaopatrzyć w odpowiedni do akwarium ups, a jak jesteśmy w domu to z napowietrzacz na baterie.
- 0
Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 14:22 przez Misiak, łącznie zmieniany 1 raz
Ja po 12h bez prądu musiałem robić mini restart - oba filtry w Pracownianym do mycia
- 0
U mnie ok 8h bez problemu , przy sporej ilości ryb , bez strat w obsadzie.
Najprościej - za 30 zł bateryjny napowietrzacz
Jak sytuacja awaryjna - weź szklankę / kubek/ wiadro i z 5-10cm przelewaj do akwarium - jak symulacja kaskady - te sama wodę z akwarium
Najprościej - za 30 zł bateryjny napowietrzacz
Jak sytuacja awaryjna - weź szklankę / kubek/ wiadro i z 5-10cm przelewaj do akwarium - jak symulacja kaskady - te sama wodę z akwarium
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
- Czasami zagląda
- Reputacja: 2
- GG: 32679813
|Strona 1 z 1