trudna miłość Akar
Re: trudna miłość Akar
Odlawiaj - jak ci się uda mam fajny pokarm dla narybku - je wszystko co poczuje - sturisomy odchowalem na nim do 2cm
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Wlasnie zorganizowalem od Roberta (dzieki) szkielko 60x30x30
Przerzuce tam Akary
im@tapatalk

Przerzuce tam Akary

im@tapatalk
- 0

Nie ukrywam, że jestem ciekawy czy uda Ci się dochować młodych. Te akary Blue Electric to jakieś hybrydy? Młode będą zdolne do rozrodu? I zachowają barwy rodziców? Gdzieś coś i tym czytałem ale nie pamiętam gdzie...
- 0
Windus pisze:Nie ukrywam, że jestem ciekawy czy uda Ci się dochować młodych. Te akary Blue Electric to jakieś hybrydy? Młode będą zdolne do rozrodu? I zachowają barwy rodziców? Gdzieś coś i tym czytałem ale nie pamiętam gdzie...
Jakieś mieszańce, hybrydy - Nanncara Anomala z czymś, mało danych - pewnie tajemnica handlowa

Przeniosę dzisiaj/jutro parę do zbiornika tarliskowego i zobaczymy co z tego będzie

- 0

A tarliskowy Ci tak szybko dojrzeje... znaczy czym będziesz go filtrował...
Piach z głównego nieco ściągniesz czy wszystko świeże... warto by było dobre parametry z głównego utrzymać bo widać, że im pasują.
Może do nowego "tymczasowego" resztę obsady na trochę wywalić... a Akarek nie stresować by im chęć na amory nie odeszła...
Piach z głównego nieco ściągniesz czy wszystko świeże... warto by było dobre parametry z głównego utrzymać bo widać, że im pasują.
Może do nowego "tymczasowego" resztę obsady na trochę wywalić... a Akarek nie stresować by im chęć na amory nie odeszła...

- 1
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Woda w całości z ogólnego,
muszę dać nieco piachu na "dołeczki", więc pewnie ten będzie świeży.
Filtracja oparta na jakiejś turbinie 500 lub 1000
Obawiam się, że z racji długości i zakamarków w ogólnym (130 długości)
nie jestem w stanie precyzyjnie podać pokarmu młodym. W tarliskowym będzie idealnie.
muszę dać nieco piachu na "dołeczki", więc pewnie ten będzie świeży.
Filtracja oparta na jakiejś turbinie 500 lub 1000

Obawiam się, że z racji długości i zakamarków w ogólnym (130 długości)
nie jestem w stanie precyzyjnie podać pokarmu młodym. W tarliskowym będzie idealnie.
- 0

Już rozmawialiśmy przez telefon, możesz żarcie "suplementować punktowo"
Zawiesinę pokarmową możesz za pośrednictwem wężyka albo rurki "na stałe" umieszczonego ( tak żeby był to stały element wystroju ) obok gniazda podawać pokarm wstrzykując go z dużej strzykawy. Część żarcia i tak umknie, ale wystarczająco dużo dostarczysz w pobliże szczeniaków żeby się naszamały.
Zawiesinę pokarmową możesz za pośrednictwem wężyka albo rurki "na stałe" umieszczonego ( tak żeby był to stały element wystroju ) obok gniazda podawać pokarm wstrzykując go z dużej strzykawy. Część żarcia i tak umknie, ale wystarczająco dużo dostarczysz w pobliże szczeniaków żeby się naszamały.
- 0
Mann am Boden
Miewan dobrze radzi, ja właśnie strzykawką i rurką podawałem (żółtko jajka i nieco płatków rozdrobnionych). Z kawałków gałęzatki zbudowałem coś w rodzaju murku co nieco chroniło oraz mogły tam się rozwijać pierwotniaki i inne żyjątka co małe też skubały... na tej gałęzatce osiadała też ta zawiesina papu.
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160220/0de4b4e5a06f687a08253ba3ff8d9491.jpg[/img]
Nie minelo 20min od przerzucenia pary do akwarium tarliskowego - samiec juz tanczy przed samica
Licze na jajka w najblizszych 48h
im@tapatalk
Nie minelo 20min od przerzucenia pary do akwarium tarliskowego - samiec juz tanczy przed samica

Licze na jajka w najblizszych 48h

im@tapatalk
- 0

- Bywalec
- Reputacja: 65