Transport ryb
|Strona 1 z 1
Transport ryb
Witam, mam pytanie związane z przewozem ryb. Chce kupil kilka malych ryb w sklepie 4-5 sz. przetrzymac w domu i zawieśc nazajutrz do autobusem do rodzinki. ok 70km i 2 godz w drodze. Czy mozna tak zrobic no i w jaki sposób to zrobić? Myslalem worek foliowy czy po prostu słoik... pomóżcie
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 24
- GG: 0
Re: Transport ryb
Jak w domu przetrzymasz w napowietrzonej wodzie to na następny dzień te 2 godziny spokojnie wytrzymają włożone z powrotem w woreczek, w którym je kupiłeś.
- 0
Nie wiem jak duże ryby. Ja najczęściej przewożę w butelkach po wodzie mineralnej (1,5l lub 5l). Transport samochodem ponad 10h w tym przerwa 1h. Wszystko jest ok, jeszcze nigdy mi nic w transporcie nie padło.
- 0

Polecam lodówki turystyczne ,
Najdłużej wiozlem ryby z Wrocławia , Szczecina , nie było problemu pakowane w worki lub , bezpośrednio do lodówki ( jak duża)
Ostatnio z Kalisza i też bez problemu ( z 10 h )
Odpowiednio przetrzymać + bateryjny napowietrzacz ( 30 zł) i z głowy
Dobrze zapakowane 12-16 h powinny wytrzymać w worku zapakowane , ew jeśli oddychaja z powietrza można go otworzyć .
Najdłużej wiozlem ryby z Wrocławia , Szczecina , nie było problemu pakowane w worki lub , bezpośrednio do lodówki ( jak duża)
Ostatnio z Kalisza i też bez problemu ( z 10 h )
Odpowiednio przetrzymać + bateryjny napowietrzacz ( 30 zł) i z głowy
Dobrze zapakowane 12-16 h powinny wytrzymać w worku zapakowane , ew jeśli oddychaja z powietrza można go otworzyć .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Cześć, ponawiam pytanie. Mam osobę chętną na kupno moich ziemiojadów. Tylko jest jeden problem, ponieważ mam je wysłać do Gliwic. I się zastanawiam w co je zapakować, ponieważ to aż 14 ryb o wielkości około 15 cm. Może macie jakieś propozycje? Bo mi oprócz woreczków i styroboxa nic nie przychodzi do głowy.
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Woreczki + styroboxy/pudełka wyłożone styropianem to wbrew pozorom całkiem niezłe rozwiązanie.
Jak chcesz mam dwa całkiem spore gotowce.
Jak chcesz mam dwa całkiem spore gotowce.
- 0
Mann am Boden
Oddzielne duże wory + styroboxy i da radę pociąg do Katowic chyba jeździ
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Oddzielne duże wory + styroboxy i da radę pociąg do Katowic chyba jeździ
Tak, pociąg jeździ do Katowic.
Jutro odwiedzę Kameleon, mam nadzieję ze będą mieli tyle worków (bo będę pakować podwójnie, aby ziemki nie przedziurawiły pojedynczego worka).
Miewan chętnie przygarnę te dwa pudełka

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
|Strona 1 z 1