112l mojej amazonki
Re: 112l mojej amazonki
Skoro tak to jestem spokojny. Jezeli dobrze wszystko spasujesz to spokojnie wytrzyma.
- 0

Czyli powoli wątek 112l odchodzi....
Co do obsady... para skalara, akara paskowana/kratkowana, jakieś ławicowe 1-2 (neon czerwony, Pstrążnica...) gatunki, agassiza, i jakieś zbrojniki, kirysy panda, otoski.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Co do obsady... para skalara, akara paskowana/kratkowana, jakieś ławicowe 1-2 (neon czerwony, Pstrążnica...) gatunki, agassiza, i jakieś zbrojniki, kirysy panda, otoski.
- 0
Ja ostatnio napaliłem się na Glossy Aquaela z szafką... 120 cm -260 litrów i muszę przyznać, że firmowa szafka Aquaela wygląda dosyć licho pod kątem wzmocnień... komoda z trzema drzwiami w tym tylko w części środkowej plecy i tam też jest jedna półka przewidziana... blat pojedynczy, komoda oczywiście ma wymiar na szerokość akwa, do tego 8 regulowanych nóżek...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Miałem kiedyś okazję uczestniczyć w zakładaniu i uruchomieniu baniaka 450 litrowego, ale na bazie zestawu Aquela Aludekor, i do dziś nie zapomnę słów ówczas 4 lub 5 letniej córki właściciela zestawu " sobacz, sobacz, jak się giba " kiedy stając u jego lewego boku potrafiła pchając zalany baniak nieco przechylić szafkę. Pomimo tego akwa stoi na tej szafce już ok. 5 lat.
Myślę więc, że często sami przesadzamy kierując się " nadostrożnością" w tym zakresie
Myślę więc, że często sami przesadzamy kierując się " nadostrożnością" w tym zakresie
- 0
Mann am Boden
Dobra. Będą wzmocnione jak da radę scianki Koło szuflad i plecy. Dodatkowo nowy blat, a wszystkie ścianki oparte na podłodze podklejone filcem. W maju prezentacja. Szkło i doniczka juz zamowione.... z ogromną pomocą Alexa. Matko będzie się działo....
- 0
Oj tam. Nic nie szkodzi.
A czy sama doniczka wystarczy by byla odpowiednia cyrkulacja w zbiorniku czy dołożyć coś jako cyrkulator przy dnie? W koncu będzie 55-60h wysokości.
A czy sama doniczka wystarczy by byla odpowiednia cyrkulacja w zbiorniku czy dołożyć coś jako cyrkulator przy dnie? W koncu będzie 55-60h wysokości.
- 0
Wystarczy. U nas chodzi w akwa o wysokości 138 cm. Wcześniej były cyrkulatory, ale je wywaliłem.
- 0
I tu z uwielbieniem - kontra dla alexowych przekonań.
W żadnym stopniu nie rezygnuj z dolnej cyrkulacji, wybór e-Lek (ryb o zredukowanym pęcherzu pławnym) determinuje duży ruch wody, zwłaszcza przy substracie.
Dodatkowo jeśli zaopatrzysz cyrkulację poprzez T- heady a nie cyrkulatory o mechaniaki ( z czasem biologi ) tylko na tym zyskasz,doświadczenie wyłącznie obserwacyjno-wizualne (nie praktyczne) utwierdza mnie w tym przekonaniu.
W żadnym stopniu nie rezygnuj z dolnej cyrkulacji, wybór e-Lek (ryb o zredukowanym pęcherzu pławnym) determinuje duży ruch wody, zwłaszcza przy substracie.
Dodatkowo jeśli zaopatrzysz cyrkulację poprzez T- heady a nie cyrkulatory o mechaniaki ( z czasem biologi ) tylko na tym zyskasz,doświadczenie wyłącznie obserwacyjno-wizualne (nie praktyczne) utwierdza mnie w tym przekonaniu.
- 0
Mann am Boden