Restart
Re: Restart
Udało mi się znaleźć u wujka google artykuł o wypławkach i nicieniach i wyczytałem, że są niegroźne i świadczą o dojrzałości zbiornika 
http://4szyby.blogspot.com/2010/04/pomo ... arium.html
Uff
A właśnie, kupiłem niedawno pokarm supervit i ryby w ogóle go nie jedzą, w przeciwieństwie do odradzanego wcześniej Ichtio-vitu
Może jednak Ichtio-vit nie jest taki zły jak się wydaje?

http://4szyby.blogspot.com/2010/04/pomo ... arium.html
Uff

A właśnie, kupiłem niedawno pokarm supervit i ryby w ogóle go nie jedzą, w przeciwieństwie do odradzanego wcześniej Ichtio-vitu

Może jednak Ichtio-vit nie jest taki zły jak się wydaje?
- 0
Szczerze to nie wiem z czego się cieszysz (albo czytasz nieuważnie ) albo świadomie pomijasz fakt, że jeżeli są już widoczne to oznacza, że masz w baniaku nieco syfu, mam prośbę nie proponuj nic nikomu ze swojego baniaka. Nie jestem przekonany, że świadczy to że Twoje szkiełko jest krainą mlekiem i miodem płynącą 

- 0
Mann am Boden
Ale u mnie nie ma ich plagi. Zdarzają się pojedyncze przypadki, czasem zza filtra wypływa kilka jak go docisnę, ale plagi nie mam, spokojnie
Poza tym, jak można wyczytać w artykule, są u każdego w akwarium, nie tylko u mnie. A co do czystości w zbiorniku, nie uskarżam się na nią, nigdy nie miałem problemów z nadmiarem glonów czy sinic i tym podobnych wytworów. A nicienie też myślę, że zostaną wyparte bo już jakiś czas temu zmniejszyłem racje żywnościowe i do tego w podłożu są świderki, które powinny wygrać z nicieniami walkę o pokarm z dna. Po dnie też nic się nie wala, także myślę że problemów z czystością nie mam, a nicienie wkrótce całkowicie znikną 

- 0
Mim zdaniem za dużo karmisz. I stąd te paskudztwa. Zmień karmę oraz na kilka dni zrób głodówkę. Potem podmiana wody.
co do ramirezek one oboje zajmują się potomstwem na zmianę.
co do ramirezek one oboje zajmują się potomstwem na zmianę.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
adams2121 pisze:??? Masz darmowy pokarm
Na razie ramirezy starannie pilnują tego pokarmu i nic się do niego nie śmie zbliżać. Jak już z nim skończą zrobię głodówkę, ale ile dni powinna trwać?
A co do zmiany karmy, aktualnie próbuję z supervitem, jednak bez żadnego efektu, ramirezy wolą ichtio-vit. Jaki polecacie mi pokarm? Jak na razie mam wspomniany Ichtio-vit, Supervit, Shrimp sticks tropicala i jeszcze po bojowniku płatki "betta" tropicala zmieszane z ganulatem dla bojowników też tropicala, ale tego nie używam. No i mrożona artemia

Karmię rano kilka drobinek supervitu, 2-3 pałeczki dla krewetek i szczypta płatków ichtio-vit, a wieczorem pół kostki artemii. Za dużo?

- 0
Ramirezami się nie przejmuj. Ważne abyś miał zbiornik w porządku. Głodòwkę proponuję na 4 lub 5 dni. Ryby przeżyją. Później większa podmiana wody i przeczyść filtr.
karm ryby raz dziennie.
karm ryby raz dziennie.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 65
- GG: 0
Raz dziennie lepiej? Dobra, to będę karmił jednego dnia rano suchymi, a drugiego dnia rano pół kostki artemii, i tak na zmianę.
- 0