zbrojnik
Re: zbrojnik
Słyszałem też że zbrojniki jedzą liście dębu. Mam zamiar włożyć ich kilka, ale mimo że są suche jak wióry, nadal są zielone. Ma ktoś pomysł jak sprawić by zbrązowiały? 
Położyłem kilka na balkonie, kilka na kaloryferze i kilka w pokojowej temperaturze, ale żaden z liści nie brązowieje już od ponad tygodnia

Położyłem kilka na balkonie, kilka na kaloryferze i kilka w pokojowej temperaturze, ale żaden z liści nie brązowieje już od ponad tygodnia

- 0
Wstawiony filmik obejrzysz chyba tylko wtedy gdy będziesz zalogowany na Facebook'u.
Juz pisałem wcześniej. Liście nie zmienią koloru po zerwaniu. One muszą zbrązowieć na drzewie.
Juz pisałem wcześniej. Liście nie zmienią koloru po zerwaniu. One muszą zbrązowieć na drzewie.
- 0

A bardzo suchych ale zielonych pewnie nie można włożyć, prawda? Chyba będę musiał wybrać się do lasu jeszcze raz 

- 0
Udało mi się zrobić zdjęcie swojego LDA16 przy czyszczeniu filtra, jakość zdjęcia z uwagi na zabrudzenie wody przy podniesieniu gąbki nie poraża, ale rybkę widać dobrze
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Narośli na nosie nie ma, więc chyba samica, tak?
A co do ogórków, byłem w warzywniaku i pytałem czy mają niepryskane warzywa, to dowiedziałem się że teraz, jak i przez całą zimę raczej ich nie znajdę. Kupiłem na próbę ogórka gruntowego, bo ostatniej nocy ogórek krótki miał tylko lekko cieńszą skórkę, i to nie wiem czy to robota zbrojnika, czy krewetek albo świderków 

Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Narośli na nosie nie ma, więc chyba samica, tak?

- 0
Po trosze kazdy poprobowal.
To jest jakiś Mix - Lda16 jest czerwony - pięć ostatnio miałem
To jest jakiś Mix - Lda16 jest czerwony - pięć ostatnio miałem

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Też wydawało mi się, że to mieszanka ale Rey (od którego mam tego zbrojnika) zapewnia, że na 100% to jest czysty LDA16. Poza tym wyczytałem na jakimś innym forum, że LDA16 z wiekiem stają się coraz ciemniejsze. Ta sztuka podobno jak była mała była czerwona, a teraz ma już prawie 3 lata i ściemniała. 

- 0
Jak miałem mixa - od 2-3 cm taki był - w sklepie kupiłem
dorosłe też wyglądały tak jak twój - lda 16 czy to prawda nie wiem - dorosłe też były czerwone - całkiem , w prostej linii

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Nie wiem, nie umiem sprawdzić dokładnie czy to mix czy nie mix, ale chyba wolę przyjąć że to LDA16 niż kundel
Poza tym, no jak poprzedni właściciel zapewnia że kupował z pewnego źródła... A do tego jak sam tak patrze to na tym zdjęciu faktycznie wyszedł trochę ciemny, w rzeczywistości jest nieco jaśniejszy i jakby trochę łaciaty, ma to ciemniejsze, to jaśniejsze placki, szczególnie w tylnej części ciała. Może jak się trochę zaaklimatyzuje i będzie częściej wychodzić, to uda mi się zrobić lepsze fotki. 

- 0
Ostatnio zauważyłem na podłożu znaczną ilość malutkich fragmentów drewna. Zastanawiam się czy to wina nowych korzeni, czy też może być to sprawka ancistrusa?
- 0