112l mojej amazonki
Re: 112l mojej amazonki
Gwoli wyjaśnienia odesle do klas i norm :
http://m-s-elektronik.pl/46-klasy-szcze ... onnosci-ip
Różnica jest taka że 65 zabezpiecza przed silnym strumieniem a 67 do zanurzania pod wodą - z naszego punktu widzenia raczej nie potrzebne, A dużo zależy od jakości leda - poza tym te 67 szumnie jest ponieważ izolacja do wody na przewodzie jest inna , użyta w ledach nie spełnia norm podwodnych , i tym tokiem nie jest to 67 ponieważ po roku w wodzie zgnije ta izolacja jak nie szybciej
http://m-s-elektronik.pl/46-klasy-szcze ... onnosci-ip
Różnica jest taka że 65 zabezpiecza przed silnym strumieniem a 67 do zanurzania pod wodą - z naszego punktu widzenia raczej nie potrzebne, A dużo zależy od jakości leda - poza tym te 67 szumnie jest ponieważ izolacja do wody na przewodzie jest inna , użyta w ledach nie spełnia norm podwodnych , i tym tokiem nie jest to 67 ponieważ po roku w wodzie zgnije ta izolacja jak nie szybciej
- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
To też testuje na pokrywie zamkniętej. Formatki na nową czekają na wycenę.
- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postuProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jak widać zarasta. Zmiany prawie żadne...
Jak widać zarasta. Zmiany prawie żadne...
- 0
Super, fajny klimacik 
Piach masz totalnie bialy, czy tylko na foto?
im@tapatalk

Piach masz totalnie bialy, czy tylko na foto?
im@tapatalk
- 0

Zielono, widzę zielono i trawkę
Niezwykle to wygląda , a przypomina mi akwarium sprzed 20 bodajże lat mego wujka - pełne trawy (lecz na Żwirku) zarosnietej tak gęsto ze na 10-15 cm w głąb nie widać było nic oprócz trawy .

Niezwykle to wygląda , a przypomina mi akwarium sprzed 20 bodajże lat mego wujka - pełne trawy (lecz na Żwirku) zarosnietej tak gęsto ze na 10-15 cm w głąb nie widać było nic oprócz trawy .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Pytanie.
Jaki wpływ na pielęgniczki maja kiryski. Jedne i drugie żyją przy dnie. Fakt kirysy siedzą na skrawku dna caly dzien dopiero na wieczór wychodzą. Czy obecność 8-10 kirysow panda może lub ma wpływ na takie pielegniczki jak agassiza lub "łatwiejsze" np ramirezy lub borelli? Obserwuję teraz gdy zarósł mi zbiornik większa aktywność na piasku kirysów a pielęgniczki siedzą w zielsku wychodząc nie daleko w głąb otwartej przestrzeni. Pływają po całym akwarium ale zazwyczaj są w trawie. Czy to przez te zarosla czy się ekipa dogadała?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Jaki wpływ na pielęgniczki maja kiryski. Jedne i drugie żyją przy dnie. Fakt kirysy siedzą na skrawku dna caly dzien dopiero na wieczór wychodzą. Czy obecność 8-10 kirysow panda może lub ma wpływ na takie pielegniczki jak agassiza lub "łatwiejsze" np ramirezy lub borelli? Obserwuję teraz gdy zarósł mi zbiornik większa aktywność na piasku kirysów a pielęgniczki siedzą w zielsku wychodząc nie daleko w głąb otwartej przestrzeni. Pływają po całym akwarium ale zazwyczaj są w trawie. Czy to przez te zarosla czy się ekipa dogadała?
- 0
Chyba po prostu pielęgniczki lubią być skryte... zarośla, kokos, pod korzeniem... chyba taka ich natura... a co do kirysków to czy ganiają je od tak dla sportu jak się te zbliżą cy raczej ustalony rewir i kirysy go nie naruszają zbyt często... u mnie kiryski były ganiane (pigmeje i malutkie) zawsze, podczas gdy otosy czy lorikarie są całkowicie olewane... to chyba z uwagi na zagrożenie jakie dana ryba niesie dla ikry czy tarlaków... taki trening na przyszłość...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Pytanie z innej beczki.... mam komorę 125cm długa planuję położyć na niej akwarium jeśli wytrzyma? Komoda jest 3 "komorowa" drzwi po bokach i ciąg szuflad w środku. Całość z płyty meblowej. Plan jest taki by od tyłu dać zamiast dykty płytę meblową dla usztywnienia, oraz wszystkie półki przykręcić na stałe Położyć jeszcze jedną płytę na blat i porządnie przekręcić, a na to wszystko akwarium Koło 250L. Czy wytrzyma taka konstrukcja.
- 0