płytki projekt - tereny zalewowe
Re: płytki projekt - tereny zalewowe
Taa, i na zdrowie
,
mi one nie przeszkadzają, a w trakcie ich hermafrodyckich igraszek krzyżowo tworzą się wciąż na nowo i na nowo
, choć coraz bardziej wektorują już do podstawowej brązowej wersji .
Pamiętaj, że w drugim akwa mam krabiki i kolcobrzuchy
, gdzie zostało już tylko kilka sztuk Planorbis rubrum i Planorbella sp. pink a Planorbis planorbis zostały wytrzebione, więc mam czym uzupełniać te bardziej łakome kąski dla moich nadymek
.
Generalnie przecież nie są to szkodliwe ślimole ich pożywieniem są glony oraz detrytus ale też padlinka, sam nie mam zapędów chwaściarskich na delikatne rośliny (potencjalne ofiary) jak i specjalnie ziele w ogólności ( tu jedynie bolbitis heudelotii ,anubias nana, trochę java moss i wywłócznik )a zdrowych roślin nie pałaszują ( jedynie ich martwe części ) więc i w "ogrodnictwie" są przydatne. Przekopują dno ( a świderków tu nie mam). Nie szkodzą rybom ( ewentualnie dla potencjalnej ikry, a jako że nie mam tu szczególnie wartościowych ryb to mi to lotto ). Za to jako "wskaźnik" czystej wody sygnalizują , że z filtracją jest ok i nie przedłużyłem nadmiernie podmian wody, a sposób ich oddychania ( wolne pełzanie do tafli, a nie masowa wersja "batyskaf w alarmie"), że i warunki tlenowe są spoko - więc czemu u
miałbym im ocenzurować/ograniczać/"wprowadzać brom" ( choć gwoli prawdy kilka leniwych anatome helena wprowadziłem) te miłe dla wszystkich zabawy, bzykankiem z Twojego pytania zwane 

mi one nie przeszkadzają, a w trakcie ich hermafrodyckich igraszek krzyżowo tworzą się wciąż na nowo i na nowo

Pamiętaj, że w drugim akwa mam krabiki i kolcobrzuchy

Generalnie przecież nie są to szkodliwe ślimole ich pożywieniem są glony oraz detrytus ale też padlinka, sam nie mam zapędów chwaściarskich na delikatne rośliny (potencjalne ofiary) jak i specjalnie ziele w ogólności ( tu jedynie bolbitis heudelotii ,anubias nana, trochę java moss i wywłócznik )a zdrowych roślin nie pałaszują ( jedynie ich martwe części ) więc i w "ogrodnictwie" są przydatne. Przekopują dno ( a świderków tu nie mam). Nie szkodzą rybom ( ewentualnie dla potencjalnej ikry, a jako że nie mam tu szczególnie wartościowych ryb to mi to lotto ). Za to jako "wskaźnik" czystej wody sygnalizują , że z filtracją jest ok i nie przedłużyłem nadmiernie podmian wody, a sposób ich oddychania ( wolne pełzanie do tafli, a nie masowa wersja "batyskaf w alarmie"), że i warunki tlenowe są spoko - więc czemu u

- 0
Mann am Boden
ślicznotek
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
A to moje nieafrykańskie robale na stałych występach gościnnych :
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Podobnie jak we "flagowcu" biały robal trafił też do "jamnika". Tutaj jednak miał szansę opaść na dno i zaczęło się rycie koparek. Paskudy mielą podłoże tak, że nawet spore "kamyczki" żwirku przelatują i wylatują im przez skrzela, przestawiają gałązki i syfią po całym baniaku "dogrzebanym" piachem, o dziwo reszta ryb nawet nie jest specjalnie "pobudzona" tym zamętem.....normalka.
- 0
Mann am Boden

- 0
Mann am Boden
Najlepiej czują się na drobnym piasku - nurkuja w nim jakby pływały w wodzie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Otóż to - rybska nad wyraz ciekawe , pełne wigoru i chęci na glony , wcinaja aż miło - alternatywa dla ślimoli
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie