25l dla bojownika
25l dla bojownika
Powoli urządzam zbiorniczek dla bojka. Chcę spróbować swoich sił by stworzyć coś na kształt biotopu a przynajmniej odtworzyć klimat jego naturalnego środowiska (żeby te ze sklepu chociaż kiedykolwiek je widziało ).
Na razie jak widać ze zdjęcia jest pustawo 2 korzenie i rogatek na górce. Podłoże to 2 cm ziemi z torfem na to bazalt z Rakbudu (tak jak pisaliście na "PFA" forum taniocha 4 zł za 10kg, wygrzebałem gdzieś w starych postach i za to wam dziękuje ). Filtr Fan 2 ze zdjętą osłoną gąbki. Temperatura utrzymuje się 24 st. C więc póki co bez grzałki. Liście dębu wrzucone w niedzielę dojrzewa powoli od tygodnia.
Pomażcie jak to urządzić by było miłe dla oka i przyjemne dla mieszkańca.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Na razie jak widać ze zdjęcia jest pustawo 2 korzenie i rogatek na górce. Podłoże to 2 cm ziemi z torfem na to bazalt z Rakbudu (tak jak pisaliście na "PFA" forum taniocha 4 zł za 10kg, wygrzebałem gdzieś w starych postach i za to wam dziękuje ). Filtr Fan 2 ze zdjętą osłoną gąbki. Temperatura utrzymuje się 24 st. C więc póki co bez grzałki. Liście dębu wrzucone w niedzielę dojrzewa powoli od tygodnia.
Pomażcie jak to urządzić by było miłe dla oka i przyjemne dla mieszkańca.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
50L rośliniak
25L bojownik
25L bojownik
Re: 25l dla bojownika
Zobacz jak wygląda to środowisko z bliska:
W skrócie: płytko + gęste chaszcze
W skrócie: płytko + gęste chaszcze
- 0
no w skrócie trzcinowisko, z tym że problem będzie trzciny posadzić w akwarium pomijając fakt zdobycia azjatyckiej trzciny . Więc przy pomocy jakiego zielska ten gąszcz stworzyć, nawalić gałęzi może jakichś. Jest tylko rogatek ale to był odpad po przycince z większego akwarium. Obsadzić cały rogatkiem ? nie wiem czy było by to wizualnie atrakcyjne choć gąszcz byłby na pewno
- 0
50L rośliniak
25L bojownik
25L bojownik
Wiesz co, widziałem gdzieś w sieci taki fajny aranż, gdzie ktoś powtykał
bardzo gęsto bambusowe kijki Super to wyglądało.
Ogólnie problem jest tego typu, że środowisko życia Bojków
nei jest chyba zbyt reprezentacyjne Musisz zamieszać po swojemu
Mój bojownik na ten przykład, żyje sobie w takim niby roślinniaku - gęsto ale ładnie
bardzo gęsto bambusowe kijki Super to wyglądało.
Ogólnie problem jest tego typu, że środowisko życia Bojków
nei jest chyba zbyt reprezentacyjne Musisz zamieszać po swojemu
Mój bojownik na ten przykład, żyje sobie w takim niby roślinniaku - gęsto ale ładnie
- 0
alex nie bardzo rozumiem do czego się odniosłeś
edit: a tak mi teraz przyszło do głowy, jak trzymały by się suche pędy trzciny w akwarium? ktoś próbował?
edit: a tak mi teraz przyszło do głowy, jak trzymały by się suche pędy trzciny w akwarium? ktoś próbował?
- 0
50L rośliniak
25L bojownik
25L bojownik
Tylko pamiętaj, że bojowniki hodowlane mają tyle wspólnego z dzikimi, co pies z wilkiem.
Daj coś pływającego na pewno. Pistię, wgłębkę. Moje bojowniki dobrze się czują w zbiornikach z limnofilią. Często na niej odpoczywają i uciekają w nią w trakcie walk i sprzeczek.
Daj coś pływającego na pewno. Pistię, wgłębkę. Moje bojowniki dobrze się czują w zbiornikach z limnofilią. Często na niej odpoczywają i uciekają w nią w trakcie walk i sprzeczek.
- 0
Dzięki za wszystkie porady,a jak myślicie z tą trzciną co wcześniej wspominałem utrzyma się trochę czasu?
- 0
50L rośliniak
25L bojownik
25L bojownik