Restart
Restart
Witam, przedstawiam akwarium po restarcie 
Zdjęcia:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Wymiary akwarium:
50x30x30
Obsada:
4x kirysek spiżowy
4x otosek przyujściowy
1x piskorek kuhla
1+1 pielęgniczka ramireza (nie jestem pewien czy dobrana
)
6x neon innesa
4x ampularia
xxx świderków
xxx krewetek RC
Rośliny:
bacopa monnieri
hygrophila difformis
cryptocoryne wendtii
nurzaniec
mikrozorium
anubias
lobelia cardinalis
Oświetlenie:
podłużna lampa led 290 lumenów
Ogrzewanie:
grzałka aquael 75
Filtracja:
filtr aquael Fan - 1, z dużą zewnętrzną gąbką, przepływ 300 l/h
Nawożenie:
brak
Parametrów wody nie znam

Zdjęcia:
Wymiary akwarium:
50x30x30
Obsada:
4x kirysek spiżowy
4x otosek przyujściowy
1x piskorek kuhla
1+1 pielęgniczka ramireza (nie jestem pewien czy dobrana

6x neon innesa
4x ampularia
xxx świderków
xxx krewetek RC
Rośliny:
bacopa monnieri
hygrophila difformis
cryptocoryne wendtii
nurzaniec
mikrozorium
anubias
lobelia cardinalis
Oświetlenie:
podłużna lampa led 290 lumenów
Ogrzewanie:
grzałka aquael 75
Filtracja:
filtr aquael Fan - 1, z dużą zewnętrzną gąbką, przepływ 300 l/h
Nawożenie:
brak
Parametrów wody nie znam

- 0
Re: Restart
mikrozorium nie jest w podłożu, jest przywiązane do tych kamyczków co pod nimi leżą
restart był na początku czerwca, ale akwa stało bez części roślin i ryb, a jako że w zeszły piątek dokupiłem ostatnie rybki, dlatego piszę posta dopiero teraz 

- 0
Ładnie to wygląda, dno nieco zawalone i tak ma być...
Jak piskorek się z ramkami dogaduje... nie ganiają go zbytnio?
Jak piskorek się z ramkami dogaduje... nie ganiają go zbytnio?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
Nie, właśnie w ogóle. Piskorek leży gdzieś schowany całymi dniami a ramirezki się go nie czepiają
A i takie małe pytanko jeszcze przy okazji, czy jak ramirezy przeciwnych płci nie ganiają się zbytnio, nie walczą i całkiem często pływają koło siebie, to może znaczyć że dobrały się w parkę?

- 0
Bardzo prawdopodobne. U mnie samcowi samiczka nie spodobała się. Nie miała prawa wypływać z roślin. Zmizerniała i padła po kilku miesiącach.
- 0
U mnie ciężko mi określić, no bo nie pływają ze sobą bez przerwy, ale zdarza im się to, i nie walczą ze sobą. Mam nadzieje ze ikra kiedyś się pojawi 

- 0
Nastawiam się, że jak zazwyczaj, pierwsze kilka miotów zostanie zjedzonych albo przez rodziców albo przez inne ryby. Zanim cokolwiek się odchowa pewnie minie dużo czasu, także mam jeszcze sporo do namysłu 

- 0
Aktualizacja 
Obecna obsada to:
Parka ramirez
6 otosków
5 neonów innesa
samica zbrojnika (LDA16 lub jego mix, ciężko stwierdzić
)
piskorek kuhla
2 krewetki amano
X krewetek red cherry
X świderków
Zdjęcia w nieco słabej jakości, robione komórką
Rośliny zostały te same, dodałem 2 korzenie i chyba tyle jak na razie
Z niecierpliwością czekam na przymrozki, żeby móc pojechać do lasu po brązowe liście dębu na herbacianą wodę

Obecna obsada to:
Parka ramirez
6 otosków
5 neonów innesa
samica zbrojnika (LDA16 lub jego mix, ciężko stwierdzić

piskorek kuhla
2 krewetki amano
X krewetek red cherry
X świderków
Zdjęcia w nieco słabej jakości, robione komórką

Rośliny zostały te same, dodałem 2 korzenie i chyba tyle jak na razie

Z niecierpliwością czekam na przymrozki, żeby móc pojechać do lasu po brązowe liście dębu na herbacianą wodę

- 0