Zasiedlanie 72l.
Re: Zasiedlanie 72l.
No to Syn ma oko. Wybral Ampularie slimaka
, helenke slimaka i jeszcze glonojada albinosa. Wybral to co mu sie podobalo. Bobrze, ze odwiodlem go od mysli o raku, krabie, śwince morskiej, chomiku i szynszyli
.
Dobra rada: nie brać 5latka na zakupy do zoologicznego ;-).
Narazie przez tydzien bede obserwowal co sie dzieje w szkle. Potem moze cos dopuszcze.
Pytanie tego glonojade rowniez trzeba dokarmiac ??
Pozdrawiam Paweł.

Dobra rada: nie brać 5latka na zakupy do zoologicznego ;-).
Narazie przez tydzien bede obserwowal co sie dzieje w szkle. Potem moze cos dopuszcze.
Pytanie tego glonojade rowniez trzeba dokarmiac ??
Pozdrawiam Paweł.
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 1
- GG: 0
pp_box pisze:tego glonojade rowniez trzeba dokarmiac ??
I to sporo
- 0
Mann am Boden
Paweł, kup mu tabletki ze spiruliną np. coś w ten deseń.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jedna tableta na noc powinna mu wystarczyć.
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Jedna tableta na noc powinna mu wystarczyć.
- 0

- Nowy na forum
Zbrojnika karm przemiennie tabletkami ze spiruliną i warzywami. Najlepiej z własnego ogródka, najważniejsze aby nie były pędzone chemią. Może to być ogórek, cukinia, bakłażan, dynia, marchew, sałata, szpinak, również kalafior i brokuły lecz nie za często, kapusta ( tylko zielone części, białe odpadają) bardzo rzadko. Warzywa wrzucasz wieczorem z jakimś obciążeniem aby nie wypływały i rano wyciągasz resztki aby nie brudziły wody.
Helenka będzie potrzebowała minimum raz w tygodniu kawałek mięcha o ile nie będzie ślimaków, którymi mogłaby się żywić.
Helenka będzie potrzebowała minimum raz w tygodniu kawałek mięcha o ile nie będzie ślimaków, którymi mogłaby się żywić.
- 0

L144 , zwykłego kundelka ancistrus sp, czy może coś z gigantów
Pożywi sie również korzonkiem , jak i resz tkami pokarmu ze zwykłego karmienia- głodny może atakować i odganiać reszte obsady od żarełka
Reszta jak wyżej Anomis napisał
Ps
Po ślimaki trzeba było do mnie uderzyć

Pożywi sie również korzonkiem , jak i resz tkami pokarmu ze zwykłego karmienia- głodny może atakować i odganiać reszte obsady od żarełka
Reszta jak wyżej Anomis napisał
Ps
Po ślimaki trzeba było do mnie uderzyć

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
adams2121 pisze:Po ślimaki trzeba było do mnie uderzyć![]()
Dokładnie Paweł, pisz w dziale GIEŁDA (przyjmę/kupię), na pewno coś znajdziesz, taniej niż w sklepach
- 1

OK. Rozumiem. Lepiej z giełdy niż ze sklepu. Generalnie ryby wciąż żyją. Nie mogę jakoś tylko helenki znaleźć.
Jakie mięso mam wrzucić helence raz w tygodniu?? Może być pierś z kurczaka ?
A że warzywa wrzucać rybom to normalnie ja nie mogę ! Whiskey chyba nie piją ?
Generalnie na razie mam 3 pokarmy: 1. Płatki, 2.Płatki zielone algi, 3. Ochotka mrożona
- karmie 6 dni w tygodniu, 1 dzień bez pokarmu, 1 dzień na ochotkę, reszta płatki
Będę jeszcze potrzebował kilka fajnych rybek, myślałem o neonkach może. Ale muszę zobaczyć czy jutro syn będzie grzeczny w przedszkolu. Jak będzie to może proszę o poradę co wpuścić ?
Przypominam co mam: 2xplatka, 2xgupik, 1xglonojad albinos, 1xslimak ampularia, 1xhelenka
Pozdrawiam Paweł.
Jakie mięso mam wrzucić helence raz w tygodniu?? Może być pierś z kurczaka ?
A że warzywa wrzucać rybom to normalnie ja nie mogę ! Whiskey chyba nie piją ?
Generalnie na razie mam 3 pokarmy: 1. Płatki, 2.Płatki zielone algi, 3. Ochotka mrożona
- karmie 6 dni w tygodniu, 1 dzień bez pokarmu, 1 dzień na ochotkę, reszta płatki
Będę jeszcze potrzebował kilka fajnych rybek, myślałem o neonkach może. Ale muszę zobaczyć czy jutro syn będzie grzeczny w przedszkolu. Jak będzie to może proszę o poradę co wpuścić ?
Przypominam co mam: 2xplatka, 2xgupik, 1xglonojad albinos, 1xslimak ampularia, 1xhelenka
Pozdrawiam Paweł.
- 0
- Nowy na forum
Nie podkarmiaj helenki, sama sobie cos znajdzie
W Twoim ukladzie dorzucilbym platek.

- 0

Skoro dajesz ochotkę, to tak jak thaz napisał sama sobie coś znajdzie. Helenka jak jest najedzona to się zakopuje. Potrafi tak ładnych kilka dni przeleżeć. Gdybyś miał więcej helenek i musiał je dokarmiać, to odradzam jakiekolwiek mięcho stałocieplnych. Ja czasem podawałem dorsza.
- 0