112l mojej amazonki
Re: 112l mojej amazonki
Źle jest to nazwane, przez samego producenta / importera, ponieważ jest to zwykły zasilacz ze stabilizowanym prądem.
Do zasilaczy prądowych, oraz driverów podłącza się zawsze tylko jeden łańcuch LED.
Łańcuch LED należy rozumieć jako szeregowy zestaw połączonych pojedynczych led-ów, lub gotowe urządzenie w postaci takiej właśnie "świetlówki".
Do zasilaczy prądowych, oraz driverów podłącza się zawsze tylko jeden łańcuch LED.
Łańcuch LED należy rozumieć jako szeregowy zestaw połączonych pojedynczych led-ów, lub gotowe urządzenie w postaci takiej właśnie "świetlówki".
- 0
Tak jak kolega wyżej - to są zwykłe zasilacze - nic więcej dajcie większy zasilacz*2 - wtedy i 2 możesz podpinać , najlepiej równolegle
I tak możesz zwiekszać sukcesywnie- nazwa driwer to głópota producenta

I tak możesz zwiekszać sukcesywnie- nazwa driwer to głópota producenta

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Na szybko po dniu świecenia rośliny żyją nie uciekają w stronę słońca. Podoba mi sie barwa światła. Świeci się 8h i radiator jest ciepły. Da się dotknąć i trzymać. W planach jest założenie jeszcze jednej jeśli będzie potrzebne ale to już na nowym szkle i dołożenie 2 lub 3 modułów Led biały zimny+czerwony+niebieski do świecenia od rana do nocy.
- 0
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Ale kwas. Dziś pierwsza dolewka 4l .
Fotka przedstawia wodę przed i po przejściu przez torf kwaśny ph 4,5 - 5 wynik z ponad ph 7 robi coś koło ph6 będę zabijał po trochu w odstępach tydzień może więc. Zależy od reakcji ryby i przedewszystkim zielska.
Ale kwas. Dziś pierwsza dolewka 4l .
Fotka przedstawia wodę przed i po przejściu przez torf kwaśny ph 4,5 - 5 wynik z ponad ph 7 robi coś koło ph6 będę zabijał po trochu w odstępach tydzień może więc. Zależy od reakcji ryby i przedewszystkim zielska.
- 0
Przy Twojej ekipie nie ma chyba co schodzić niżej - a i tak jest chyba dość nisko ;-)
- 0

Podskoczyło do 7 bo ostatnio podmiany tylko kranowitem. Będzie nie długo 150l wody. A chcę utrzymać 6.8 lub tyć mniej. I torf to najtańszy środek. Przy okazji "whisky" się zrobi w zbiorniku.
- 0
Witam. Czy łączenie samca agassiza Double red z samicami fire red jest możliwe? Bardziej mi się podobają samiczki fire. Ewentualnie czy w odpowiednio zaaranżowanym akwarium o wymiarach dna 80x35 z "grotami" z kokosa jedna prawdziwa z kamienia. Plus korzenie i miejscami gęstea roślinność, akwarium podzielone plażą może małe "trawniki" tu i ówdzie można trzymać pare/harem 1+2 obu odmian agassiza naraz.
- 0
Oj to się chyba nie uda... dla jednego haremu może by przeszło... ale i tak na niektórych forach by Cię zjedli za to... a przy dwóch haremach to chyba były by jatki za duże...
Moja Aga strasznie pilnuje... a maluchy już sobie pływają dosyć swobodnie i mamuśka strasznie odpędza nadal od nich inne ryby... choć realnie daje się zbliżyć na mniejsza odległość... w 60 nie ma jednym słowem tragedii, ale jak by była druga samica było by ciężko... (samiec sam wyskoczył z akwa jak zobaczył co się święci
). 2 harem to by była makabra... Może z Borelli by przeszło (tu Piter do odpowiedzi).
Poza tym mogły by się krzyżować...
Jak dla mnie mega ryzykowne...
Moja Aga strasznie pilnuje... a maluchy już sobie pływają dosyć swobodnie i mamuśka strasznie odpędza nadal od nich inne ryby... choć realnie daje się zbliżyć na mniejsza odległość... w 60 nie ma jednym słowem tragedii, ale jak by była druga samica było by ciężko... (samiec sam wyskoczył z akwa jak zobaczył co się święci

Poza tym mogły by się krzyżować...
Jak dla mnie mega ryzykowne...
- 1
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0