[było minęło] kostka 300L
Re: [było minęło] kostka 300L
Najwcześniej pojutrze, jutro pracuje.
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Pomimo, iż temat jest jaki jest, to póki co napiszę jeszcze tu.
Otóż kostka przeżywa reaktywacje (czas najwyższy - powie nie jeden z Was).
Na razie same zdjęcia z reaktywacji.
Jak widać szkiełko zalane na wysokość 15 cm w celu sprawdzenia szczelności. Po tak długim okresie suszy okazało się, że wszystko jest szczelne.
Niby w planach miała być szuflada. Z racji, że nie miałaby się na czym trzymać, prowadnice posłużyły zupełnie do czego innego.
Pozostaje (jutro mam nadzieję), poskładać i pozgrzewać hydraulikę oraz jak dojadą magnesy przyłożyć gotowe już płyty pod zabudowę.
Jedyne pytanie jakie mi się w głowie kręci, to to, co tam wpuścić do pływania??:D
Otóż kostka przeżywa reaktywacje (czas najwyższy - powie nie jeden z Was).
Na razie same zdjęcia z reaktywacji.
Jak widać szkiełko zalane na wysokość 15 cm w celu sprawdzenia szczelności. Po tak długim okresie suszy okazało się, że wszystko jest szczelne.
Niby w planach miała być szuflada. Z racji, że nie miałaby się na czym trzymać, prowadnice posłużyły zupełnie do czego innego.
Pozostaje (jutro mam nadzieję), poskładać i pozgrzewać hydraulikę oraz jak dojadą magnesy przyłożyć gotowe już płyty pod zabudowę.
Jedyne pytanie jakie mi się w głowie kręci, to to, co tam wpuścić do pływania??:D
- 2
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Ciąg dalszy foto relacji z odpalania...
Ostatni etap - filtracja i hydraulika...
Przymiarki, wymierzanie...
Po podłączeniu wszystkiego i próbie zalania okazało się, że spod śrubunku pod kominem tryska jak z fontanny. Próba dokręcenia kroćca kluczem nic nie pomogła, a wręcz po odkręceniu okazało się, że cały śrubunek wmontowany w komin jest połamany. Szybkie myślenie i bez ryzyka nie ma jazdy...
Zamiast wszelkich kroćców, śrubunków i innych cudów na pomoc przyszedł kawałek rurki 3/4 cala wciśniętej na klej, Połamane części także potraktowałem klejem. Na rurke wciśnięty na gorąco kawałek gumowej rurki. Efekt? Baniaczek zalany bez żadnych przecieków.
Na samym początku zalewania zasypałem starym podłożem więc nie dziwcie się, że są tam jakieś stare korzenie roślin, suche muszle ampularii. Co mnie zdziwiło, to to, że żadnego pyłu, brudu od podłoża nie było. Woda kryształ.
Test oświetlenia - 2x24W T5
6x24W T5
Kolejny etap aranżacja w kamienie i korzenie, drobne zazielecenie jakimiś chwastami a za jakiś czas zarybianie.
Ostatni etap - filtracja i hydraulika...
Przymiarki, wymierzanie...
Po podłączeniu wszystkiego i próbie zalania okazało się, że spod śrubunku pod kominem tryska jak z fontanny. Próba dokręcenia kroćca kluczem nic nie pomogła, a wręcz po odkręceniu okazało się, że cały śrubunek wmontowany w komin jest połamany. Szybkie myślenie i bez ryzyka nie ma jazdy...
Zamiast wszelkich kroćców, śrubunków i innych cudów na pomoc przyszedł kawałek rurki 3/4 cala wciśniętej na klej, Połamane części także potraktowałem klejem. Na rurke wciśnięty na gorąco kawałek gumowej rurki. Efekt? Baniaczek zalany bez żadnych przecieków.
Na samym początku zalewania zasypałem starym podłożem więc nie dziwcie się, że są tam jakieś stare korzenie roślin, suche muszle ampularii. Co mnie zdziwiło, to to, że żadnego pyłu, brudu od podłoża nie było. Woda kryształ.
Test oświetlenia - 2x24W T5
6x24W T5
Kolejny etap aranżacja w kamienie i korzenie, drobne zazielecenie jakimiś chwastami a za jakiś czas zarybianie.
- 1
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Szkło zaczęło żyć. Pojawiła się też pierwsza zieleń, aczkolwiek jeszcze do zasadzenia trochę pozostało.
Jako, że zamysł i plany były na Azję tak też i się stało pod względem flory i fauny (florę nadal poszukuję).
Flora: Kryptokoryna ?, Pogostemon helferi, Hydrophilia siamensis, i "choineczka", której nazwy nie znam. Dodatkowo nie azjatycki anubias.
Fauna: Sum szklisty x 11, Brzanka brokatowa x 20, Razbora espei x 10, Ostronos x 2, Labeo x 1. Jak uda mi się wyłowić z 112L to dołączy bodajże Piskorek x 5.
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
Powoli brnę do przodu i tu pytanie do Was, gdzie i co jeszcze dosadzić?
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
No czegoś tam trzeba, mało zielonego.
Wal na tył amazonkę a reszta zaraz się znajdzie (dział PRZYJMĘ)
Wal na tył amazonkę a reszta zaraz się znajdzie (dział PRZYJMĘ)
- 0

Jeżeli azjatyckie to proponuję dwie lub trzy odmiany microsorium. Ten anubias, przyczepiony wysoko, za około dwa miesiące pokryje się zielenicami. Przeniósł bym go niżej lub czymś zasłonił, chyba, że ma się właśnie tak pokryć.
- 0

Wracając z Drozodowa, dostało mi się za brak zdjęć... nic się nie zmienia, aqua żyje swoim życiem, jeden wielki bałagan więc i zdjęć brak.. tak to wygląda na chwilę obecną...
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161017/39890b1c6f12360b70648aaf3ff0e54d.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161017/39890b1c6f12360b70648aaf3ff0e54d.jpg[/img]
- 0
27L - gupiki Endlera
300L - Misz Masz
300L - Misz Masz
William - wstaw normalnie zdjęcie - z tego nijak nie idzie
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie