skimmer
|Strona 1 z 1
skimmer
dziś korzystając z okazji ze jestem na L4 i zęby się nie nudzić siedząc bezczynnie w domu postanowiłem wykonać takowy skimmer na wzór Surface skimmer takiego szukam od niedawna zęby zakupić
nie mam fotek jak go od postaw zrobiłem bo usunąłem przypadkiem
zostały mi tyko jak już był gotowy
kilka rurek rożnej średnicy jedno kolanko trzy strzykawki jedna 60ml, dwie 20ml pocięte i sklejone na gorąco bo tyko taki w domu klej miałem i jakoś to wszystko połatałem jedn trójnik 20x20x16 fi zmodyfikowany tak aby mi to pasowało i jeszcze kawałek czarnej rureczki plastikowej jako raczka do otwierania i zamykania przepływu wody góra dół
.Jakoś mi to wyszło tyko trochę nie działa tak jak bym chciał jutro zrobię foto jak siedzi założony i podłączony w szkle 
nie mam fotek jak go od postaw zrobiłem bo usunąłem przypadkiem

kilka rurek rożnej średnicy jedno kolanko trzy strzykawki jedna 60ml, dwie 20ml pocięte i sklejone na gorąco bo tyko taki w domu klej miałem i jakoś to wszystko połatałem jedn trójnik 20x20x16 fi zmodyfikowany tak aby mi to pasowało i jeszcze kawałek czarnej rureczki plastikowej jako raczka do otwierania i zamykania przepływu wody góra dół

- 1
- Załączniki
-
- skimmer.jpg (171.99 KiB) Przeglądany 6920 razy
Re: skimmer
skimmer założyłem wczoraj jakoś to działa spodziewałam się czegoś bardziej skutecznego ale jak na chałupnicze wykonanie jestem niej est złe musiałem jednak troszkę skrócić rurki zasysające z powierzchni bo były za długie ,jak wczoraj napisałem dziś wstawię foto jak jest zainstalowany co myślicie 

- 0
- Załączniki
-
- skimmer 1.jpg (179.99 KiB) Przeglądany 6888 razy
Ostatnio zmieniony 04 mar 2015, 19:47 przez marcin, łącznie zmieniany 1 raz
niedługo turbiny nie będzie tyko zakupie drugi kubeł ale nie o tą gąbkę tu chodzi haha
- 0
Marcin inicjatywa fajna ale ja bym wolał zainwestować i kupić oryginał, nie kosztuje drogo ale sam wygląd estetyczny. Chyba że ukryjesz go za roślinnością. A na marginesie te skimery mają minus taki że jak nałapie obumierającą roślinność może łapać powietrze do filtra. Mam u siebie taki skimer ale zastanawiam się na JBL
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
- GG: 0
właśnie chem kupić ale jest teraz nie dostępny znalazłem w jednym miejscu ze będzie dopiero za kilka tygodni bo płynie z Tajwanu koszt niecałe 30zł i postanowiłem wykonać i przetestować jak takie coś działa
- 0
- Bywalec
wlanie w tym momencie natrafiłem na taki ale czy jest dostępny to nie wiem muszę sprawdzić
no i lipa w ofercie maja ale tak jak i u innych towar czasowo nie dostępny
no i lipa w ofercie maja ale tak jak i u innych towar czasowo nie dostępny
- 0
- Bywalec
dzwoniłem i do nich tez nie maja żadnego rodzaju tyko na zamówienie cena i czas oczekiwania nie znany
jest niby dostępny na sklep.mcten.pl tyko nie znam tego sklepu ktoś zna? brał ktoś coś od nich ?
jest niby dostępny na sklep.mcten.pl tyko nie znam tego sklepu ktoś zna? brał ktoś coś od nich ?
- 0
|Strona 1 z 1