Ziemniak :D 160l
Ziemniak :D 160l
Dziś udało się zalać akwarium... w końcu... Długo zbierałem wszystkie potrzebne rzeczy ale chyba się udało, miejmy nadzieje. Do zbiornika wrzuciłem dwa korzenie, jeden większy ok 50cm i drugi z Anubiasem nana mniejszy. Jeżeli chodzi o rośliny to w większości są te, które chciałem tj: Anubias nana, saggitaria subulata, Kryptokoryna karbowana, Kryptokoryna wendii green, Lotos red, echinodorus bleheri, hygrophila polysperma, hygrophila corymbosa, hygrophila difformis, cabomba, bacopa crenata, Hemianthus micranthemoides( nie jestem pewny do końca) i dwa rozaje kryptokoryn których nazw pełnych nie pamiętam. Akwarium na ziemi ogrodowej przykryta został żwirem 2-4mm. Filtracja ta sama co wcześniej JBL 1501e ( ceramika-ceramika-gąbka-wata) Co tu więcej można dodać... zdjęcia będą wieczorem 

- 0
Re: Ziemniak :D 160l
jedynie mam jedno zdjęcie b na szybko robiłem jutro albo w niedziele jak już bąbelki zejdą to będzie lepsze zdjęcie. Świeci na razie grolux i co najfajniejsze jedna świetlówka dobrze daje rade
rewelacji nie ma ale nie od razu Rzym zbudowano

- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mała aktualka, pomału zarasta. Rośliny puszczaja nowe liście doszły dwie nowe lotos red i pogestemon octopus. Podmieniłem 30% wody
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Zaczyna wyglądać dobrze, zrób jeszcze porządek z kablami/rurkami na tylnej ścianie
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Będzie z brystolu tylko czasu nie mam zrobić :p postaram sie przy następnej aktualce zrobić
- 0
Doszli mieszkańcy:
5 miedzikow
4 Kiryski habrosusy i jeden pstry
1+2 molinezja black molly ( na razie sam samiec)
Krewetki red cherry
- 0