Rurka zasysająca
|Strona 1 z 1
Rurka zasysająca
dziś zrobiłem sobie rurkę zasysającą do nowego pomysłu z wykorzystaniem pompy MK - 800 która jest już w drodze , wszystko będzie podłączone tymczasowo do mojego prefiltra jako od dzielne źródło filtracji '' jako pseudo kubełek '' ,myślę tez nad podłączeniem pompy tez do drugiego filtra HW który posiadam jako na cześć z wyjęciem wirnika i jego pokrywki .Czekam jeszcze aż sąsiad przywiezie zgrzewarkę bo muszę zgrzać jedno kolano z rurką by podłączyć węzę , doba to tyle z zastosowania a teraz całe wykonanie dzisiejszej pracy
elementy wykorzystane do projektu i koszt
- dwie przyssawki do grzałki z mocowaniem koszt 0 zł miałem
- rurka z plexi która miałem po spławiku wędkarskim 0 zł przypadek
- korek do zaślepiania rurek aluminiowych fi 20 1zł 10 gr. kupiłem
- taśma izolacyjna 0 zł miałem
- kolanko /2 wynalezione w piwnicy 0 zł
Tak jak widać koszt całej rurki jedyne 1zł,10 gr.
- rowki zasysające nacinałem brzeszczotem a taśmę nawinąłem na kolanko bo rurka była za luźna na kolanku
Efekt końcowy
elementy wykorzystane do projektu i koszt
- dwie przyssawki do grzałki z mocowaniem koszt 0 zł miałem
- rurka z plexi która miałem po spławiku wędkarskim 0 zł przypadek
- korek do zaślepiania rurek aluminiowych fi 20 1zł 10 gr. kupiłem
- taśma izolacyjna 0 zł miałem
- kolanko /2 wynalezione w piwnicy 0 zł
Tak jak widać koszt całej rurki jedyne 1zł,10 gr.
- rowki zasysające nacinałem brzeszczotem a taśmę nawinąłem na kolanko bo rurka była za luźna na kolanku
Efekt końcowy
- 1
- Załączniki
-
- Zdjęcie-0088.jpg (175.49 KiB) Przeglądany 5073 razy
-
- Zdjęcie-0083.jpg (160.55 KiB) Przeglądany 5073 razy
-
- Zdjęcie-0082.jpg (163.04 KiB) Przeglądany 5073 razy
-
- Zdjęcie-0081.jpg (166.94 KiB) Przeglądany 5073 razy
Re: Rurka zasysająca
Kiedyś przerabiałem temat (na starym forum) z gięciem rur pvc - docelowo miało być coś a'la ADA
ale jakoś nie poszło. Jeśli to ma być jedyny 'zaciąg' w akwarium, to zawali się w ciągu jednego dnia.
No ale efekty wizualne fajniutkie
ale jakoś nie poszło. Jeśli to ma być jedyny 'zaciąg' w akwarium, to zawali się w ciągu jednego dnia.
No ale efekty wizualne fajniutkie
- 0
nie jedna będzie standardowa z filtrem z tyłu akwarium a ta ma być z przodu z drugiego oddzielnego źródła tak jak napisałem wyżej
- 0
tak szukałem bo miało być jeszcze coś innego chciałem zrobić dwie wersje jedna ta co widać a druga ze skimerem tak jak ci wczoraj mówiłem
- 0
Wydaje mi się że szczeliny zasysające mają za mała szczelinę, może się przytykać.
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
możne i tak zobaczymy zawsze trzeba próbować jeśli będą się zatykać to spróbujemy nieco rozpiłować i dorobić ich więcej dlatego zrobiłem większe odstępy od siebie na wszelkie korekty szczeliny maja nieco ponad 1mm możne ciotkę większe jak włożyłem rurkę do wody to błyskawicznie zapełniła się woda
- 0
|Strona 1 z 1