wujkowie radzą dla Prezesa
Re: wujkowie radzą dla Prezesa
pomijając nawet przymiot opiekuńczy,choć to bardzo istotne: zaloty, budowa gniazda, opieka nad narybkiem.
pielęgnice są po prostu "inteligentniejsze "
potrafią zadziwiać zachowaniem, kombinować ( np jak oderwać przyssawkę) czy przesunąć coś bo tak chcą i mogą.
pielęgnice są po prostu "inteligentniejsze "
potrafią zadziwiać zachowaniem, kombinować ( np jak oderwać przyssawkę) czy przesunąć coś bo tak chcą i mogą.
- 0
Nie mówię, że są nieciekawe. Podałem tylko mój typ, to ,co obecnie mnie kręci. Nie wiem co będzie za pół roku. Może stwierdzę, że może znowu pielęgnice. Po trzech latach wracam do gupoli, na które nie mogłem już patrzeć.
- 0

Prezes, i jak tam?, co tam?, jakieś pomysły ?, po ostatnich wydarzeniach, aż strach jak ktoś milknie w temacie na dłużej niż kilka dni , a potem jakieś myśli typu baniakowy suicide 

- 0
Mann am Boden
Czekam na stolarza, kiedy ten powie że mogę lać to naleję... 
W poniedziałek ma się pojawić, także wanna stoi obecnie jeszcze pusta
no... z piachem już

W poniedziałek ma się pojawić, także wanna stoi obecnie jeszcze pusta
no... z piachem już

- 0

Zastanawiam się czy kupić skimmer eheima 350 - warunek: urządzenie 'stand-alone' (samodzielne,
nie podpinane pod filtry) oraz kolor czarny
nie podpinane pod filtry) oraz kolor czarny

- 0

W "pracownianym" to maleństwo nie wydzierży i ma kolor szary.
Szukaj jakiegoś wewnętrzniaka tunze : 3162,3163,3166
W oparciu o doświadczenia własne :
- eheim skim 350 to bardzo dobry skimerek, jednak z ograniczoną "mocą",
- dedykacja do 350 l jest mocno przesadzona ( chyba, że "organika" jest słaba) ,
- realnie przy dużym obciążeniu da radę ( tylko i wyłącznie dla funkcji odkurzacza powierzchniowego - technicznie nie jest przystosowany do niczego innego) z baniakami o pow. tafli od 100 (oczywiście też mniej) do max. 120 x 40 cm.
Szukaj jakiegoś wewnętrzniaka tunze : 3162,3163,3166
W oparciu o doświadczenia własne :
- eheim skim 350 to bardzo dobry skimerek, jednak z ograniczoną "mocą",
- dedykacja do 350 l jest mocno przesadzona ( chyba, że "organika" jest słaba) ,
- realnie przy dużym obciążeniu da radę ( tylko i wyłącznie dla funkcji odkurzacza powierzchniowego - technicznie nie jest przystosowany do niczego innego) z baniakami o pow. tafli od 100 (oczywiście też mniej) do max. 120 x 40 cm.
- 0
Mann am Boden
to ma zająć się tylko powierzchnią - head 500 dawał rady, u mnie cała powierzchnia chodzi więc nie ma chyba problemu.
- 0

Thaz po co wydawać kasę, masz przecież Turbo Filtra 2000 weź go odwróć końcówką na gąbkę do góry, wsadź jakąś czarna rurkę aby nie było mocno widać, ponacinaj i tyle. Na twoja taflę na pewno wystarczy
- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
dawid65437 pisze:Thaz po co wydawać kasę, masz przecież Turbo Filtra 2000 weź go odwróć końcówką na gąbkę do góry, wsadź jakąś czarna rurkę aby nie było mocno widać, ponacinaj i tyle. Na twoja taflę na pewno wystarczy
Te akwarium ogląda kilka osób dziennie - to nie miejsce na złom i dziwne patenty

Musi być pierwsza klasa

- 0

thaz pisze:Te akwarium ogląda kilka osób dziennie - to nie miejsce na złom i dziwne patenty
Musi być pierwsza klasa
I to jest prawdziwy problem prezesa,
gdyby zbiornik stał w domu, to i 20 letni filtr z napędem na brzęczyk był by dobry.
A tak na poważnie, zacząłem się właśnie zastanawiać dlaczego przy takim zbiorniku nie poszedłeś w rozwiązanie z np. kominem.
Wtedy po dołożeniu jeszcze grzałki przepływowej, pozbył byś się wszelakich zbędnych ozdób ze ze zbiornika.
- 0