Żółw
|Strona 1 z 1
Żółw
Czy ktoś z forumowiczów chodował żółwia i używał filtra?
Zastanawiam sie jakich mediów użyć w filtrze MINIKANI80 - oczywiście gąbka bo jest w standardzie a poza tym??
Gdzieś jeszcze po domu wala mi sie torebka węgla i zoolit - ale mam wrażenie że nie ma potrzeby tego instalować ...
A moze po prostu we wszystkie trzy kosze zapakować sama gąbkę ...
Jak radzicie?
Zastanawiam sie jakich mediów użyć w filtrze MINIKANI80 - oczywiście gąbka bo jest w standardzie a poza tym??
Gdzieś jeszcze po domu wala mi sie torebka węgla i zoolit - ale mam wrażenie że nie ma potrzeby tego instalować ...
A moze po prostu we wszystkie trzy kosze zapakować sama gąbkę ...
Jak radzicie?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Re: Żółw
mój żółw na początku pływał z filtrem - problemem był sam filtr - żółw go nie akceptował, ciągle mu przeszkadzał, targał nim, przesuwał po całym akwarium,
na początku był tam mini filtr "no name " z gąbką na wierzchu i non stop gąbka była podjadana, po zmiane na fan 1-2 z zamkniętym koszykiem problem ustał, lecz tego filtra nie akceptował żółw - pwyłamywał nawet plastikowe części od pojemnika - chyba po złości
aktualnie nie ma żadnego i jest mu dobrze - rośnie lecz problemem jest co 2-3 dni podmiana wody
na początku był tam mini filtr "no name " z gąbką na wierzchu i non stop gąbka była podjadana, po zmiane na fan 1-2 z zamkniętym koszykiem problem ustał, lecz tego filtra nie akceptował żółw - pwyłamywał nawet plastikowe części od pojemnika - chyba po złości
aktualnie nie ma żadnego i jest mu dobrze - rośnie lecz problemem jest co 2-3 dni podmiana wody
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Re: Żółw
No właśnie o te podmiany chodzi.
U syna w przedszkolu jest żółw, akwarium i bardzo często niezbyt czysta woda.
Ja mam filtr który leży, a czytałem że idealnie nadaje się dla żółwia ...
Tylko zastanawiam się czym wypełnić 2 z 3 koszy ....
Pewnie skończy się na ceramice....
U syna w przedszkolu jest żółw, akwarium i bardzo często niezbyt czysta woda.
Ja mam filtr który leży, a czytałem że idealnie nadaje się dla żółwia ...
Tylko zastanawiam się czym wypełnić 2 z 3 koszy ....
Pewnie skończy się na ceramice....
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
|Strona 1 z 1