Prefiltr korpus 10 cali
Prefiltr korpus 10 cali
CO myślicie o tym prefiltze troche zapozyczony pomysł z innego forum akwarystycznego
dobra materiały i koszti
Korpus 10calowy 17,99
zawór x 2 w cenie za sztuke 10,50
nypel x2 cena za sztuke 4 zł
tuba na zasyp własnego wkładu 9.50
pozostałe elementy miałem i dorzucił się saida z rurkami i kolankami oraz zgrzewarka do rur cena 0zł
całkowity koszt to :56 zł 49 gr.
co myślicie
dobra materiały i koszti
Korpus 10calowy 17,99
zawór x 2 w cenie za sztuke 10,50
nypel x2 cena za sztuke 4 zł
tuba na zasyp własnego wkładu 9.50
pozostałe elementy miałem i dorzucił się saida z rurkami i kolankami oraz zgrzewarka do rur cena 0zł
całkowity koszt to :56 zł 49 gr.
co myślicie
- 0
- Załączniki
Re: Prefiltr korpus 10 cali
Pomysł jest,ciekwiej będzie jak opiszesz w działaniu.Do jakiego zestawu go dedykujesz?
- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Wybacz Marcin, ale Ameryki nie odkryłeś.
Zapewne to rozwiązanie wpisuje się w temat od którego zacząłeś ( chiński prefiltr), a powinieneś być zadowolony bo nieco tańszym kosztem i co warte podkreślenia własnym uporem i pracą osiągniesz to samo.
Jedno jest pewne jesteś bohaterem we własnym akwarium
zawsze jestem i byłem pod wrażeniem osób szukających rozwiązań DIY,
Zapewne to rozwiązanie wpisuje się w temat od którego zacząłeś ( chiński prefiltr), a powinieneś być zadowolony bo nieco tańszym kosztem i co warte podkreślenia własnym uporem i pracą osiągniesz to samo.
Jedno jest pewne jesteś bohaterem we własnym akwarium
zawsze jestem i byłem pod wrażeniem osób szukających rozwiązań DIY,
- 0
Mann am Boden
woytek pisze:Pomysł jest,ciekwiej będzie jak opiszesz w działaniu.Do jakiego zestawu go dedykujesz?
opisze jak podłącze czekam na jeszcze jedne wkłady do filtra i będzie podłączony do HW-302 możne wyrobi
miewan pisze:Wybacz Marcin, ale Ameryki nie odkryłeś.
dlatego napisałem ze pomysł zapożyczony z innego forum
- 0
marcin850530 pisze:
dlatego napisałem ze pomysł zapożyczony z innego forum
a widzisz ja nie musiałem szukać na innych forach.
tu też są przynajmniej trzy dobrze opisane i obfotografowane wątki o filtracji narurowej
- 0
Mann am Boden
Nadszedł czas na połączenie PREFILTRA dziś już to zrobiłem musiałem nieco zmodyfikować podłączenie węzy z braku miejsca w szafce będzie widać na foto .
już po około 2 godzinach jest widoczny syf
już po około 2 godzinach jest widoczny syf
- 0
Czym jest wypełniony, watą?
Fakt skuteczna, ale na krótko, a jako prefiltr na bardzo krótko
Fakt skuteczna, ale na krótko, a jako prefiltr na bardzo krótko
- 0
Mann am Boden
powiedzmy ze wata dokładnie to jest coś innego ani wata ani włóknina coś pomiędzy haha znalazłem to kiedyś w jakiej szafce w mieszkaniu i wykorzystałem miałem to już tez wcześniej w filtrze i się sprawdzało zobaczymy jak się sprawdzi tutaj ,później pomyślimy jak by co
- 0