Pałeczki nawozowe
|Strona 1 z 1
Pałeczki nawozowe
Mam pytanie odnośnie pałeczek nawozowych.
Kopiłem pałeczki nawozowe do roślin zielonych o składzie chemicznym:
10% azotu(N) amidowego, 5%pięciotlenku fosforu (P2O2), w tym 4% rozp. cytrynianu amonu, 6 % tlenku potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie
Czy mogę je wsadzić do akwarium pod rośliny?
Kopiłem pałeczki nawozowe do roślin zielonych o składzie chemicznym:
10% azotu(N) amidowego, 5%pięciotlenku fosforu (P2O2), w tym 4% rozp. cytrynianu amonu, 6 % tlenku potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie
Czy mogę je wsadzić do akwarium pod rośliny?
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Re: Pałeczki nawozowe
Odsprzedaj te pałeczki dla kogoś kto ma rośliny,
wybacz, ale valisineria to chwast i taki ma być, nie ma co go ulepszać na siłę.
Chodzi mi o to, że "dobra" z pałeczek nie będzie miał kto/co konsumować, masz za małą i zbyt słabą biomasę "zieloną",
Nawóz daje żarcie, jak jest za mało żarłoków pojawiają się ci konsumenci, których raczej nie chcesz → glony wszelakie.
No chyba, że ich przeznaczenie nie jest do malawki.
wybacz, ale valisineria to chwast i taki ma być, nie ma co go ulepszać na siłę.
Chodzi mi o to, że "dobra" z pałeczek nie będzie miał kto/co konsumować, masz za małą i zbyt słabą biomasę "zieloną",
Nawóz daje żarcie, jak jest za mało żarłoków pojawiają się ci konsumenci, których raczej nie chcesz → glony wszelakie.
No chyba, że ich przeznaczenie nie jest do malawki.
- 0
Mann am Boden
Miewan dzięki na Ciebie zawsze można liczyć, szybko i konkretnie 
Tylko celem wyjaśnienia .... to nie do malawi

Tylko celem wyjaśnienia .... to nie do malawi

- 0
- Rezydent
- Reputacja: 91
- GG: 0
Drogi Andrzeju, śmiem się z Tobą nie zgodzić
Stosuję od roku pałeczki nawozowe do roślin doniczkowych (balkonowych) dla c.aponogetifolii. Efekty są piorunujące
, roślinki rosną po ciemku .
Przy okazji nie pamiętam kiedy ostatnio miałem glona
Nawet krasnego już niemam
POZDRO

Stosuję od roku pałeczki nawozowe do roślin doniczkowych (balkonowych) dla c.aponogetifolii. Efekty są piorunujące

Przy okazji nie pamiętam kiedy ostatnio miałem glona

Nawet krasnego już niemam

POZDRO
- 0
Konrad, swoje zdanie opieram na pewnej świeżej "przygodzie" ( nie swojej) z dwoma baniakami, jeden "stary" obsadzony valisinerią, drugi w miarę świeżak z anubiasem, oba dostały w
po dodaniu kulek.
Tu sprawdza się stara prawda - indywidualny ciąg zdarzeń w jednym zbiorniku nie musi zaistnieć w drugim, pomimo wydawałoby się tożsamych warunków w nich panujących ( często liczy się zwykły fart i pozornie nieliczące się detale).
Gdyby dogmat był zawsze faktem jakżesz proste byłoby życie

Tu sprawdza się stara prawda - indywidualny ciąg zdarzeń w jednym zbiorniku nie musi zaistnieć w drugim, pomimo wydawałoby się tożsamych warunków w nich panujących ( często liczy się zwykły fart i pozornie nieliczące się detale).
Gdyby dogmat był zawsze faktem jakżesz proste byłoby życie

- 0
Mann am Boden
Jeden z moich kolegów FAAJ, na tych samych pałeczkach wyhodował żabinicę, która wyrosła ze zbiornika i zaczęła przechodzić w emersa
Jednak zgodzę się z Tobą, że bańka bańce nie równa, myślę, że dla roślin ciągnących z podłoża mają te pałeczki zastosowanie, nie zaburzając przy okazji harmonii w akwarium.Dla głodnych roślinek typu nużaniec, crypto lub żabienica taka pałeczka jest jak drugie śniadanie i myślę, że nie ma ona wpływu na parametry zbiornika

Jednak zgodzę się z Tobą, że bańka bańce nie równa, myślę, że dla roślin ciągnących z podłoża mają te pałeczki zastosowanie, nie zaburzając przy okazji harmonii w akwarium.Dla głodnych roślinek typu nużaniec, crypto lub żabienica taka pałeczka jest jak drugie śniadanie i myślę, że nie ma ona wpływu na parametry zbiornika

- 0
|Strona 1 z 1