Nietypowe 150l
|Strona 1 z 1
Nietypowe 150l
Witam posiadam akwarium o wymiarach 40x40x80h. Jaką obsadę SA mógł bym tam dać? Parametry oczywiście będą dostosowane do ryb:roll:
- 0
Re: Nietypowe 150l
Straszna wieża z tego baniaka,
pomimo zadawalających litrów, powierzchnia dna jest raczej skromna (w praktyce odpadają więc pielęgnice i pielęgniczki),
ta wysokość nie jest też atutem do hodowli roślin (trudność z doświetleniem) choć v.gigantea może fajnie rosnąć (dużo miejsca w górę),
aranż oparty na korzeniach a nawet pniach może być ciekawy.
Przez wysokość odpadają Ci kiryski, za to kąsaczowate i zbrojniki (zwłaszcza drewnojady) powinny dać radę.
pomimo zadawalających litrów, powierzchnia dna jest raczej skromna (w praktyce odpadają więc pielęgnice i pielęgniczki),
ta wysokość nie jest też atutem do hodowli roślin (trudność z doświetleniem) choć v.gigantea może fajnie rosnąć (dużo miejsca w górę),
aranż oparty na korzeniach a nawet pniach może być ciekawy.
Przez wysokość odpadają Ci kiryski, za to kąsaczowate i zbrojniki (zwłaszcza drewnojady) powinny dać radę.
- 0
Mann am Boden
Re: Nietypowe 150l
Nietypowy zbiornik to prawda... może i podejść nietypowo i zrobić dwa dna... na dole piasek, kokosy, korzenie, liście raczej będzie ciemno i może pielęgniczki Borella parkę, a wyżej roślinki w piasku czy jakimś substracie... z dwa połączenia z dołem i może będzie działać... jak to zrobić estetycznie to już inna sprawa ale było by super i mega oryginalnie!
Kiedyś myślałem o tych matach z prasowanego kokosa... chyba nie powinno to się rozkładać... ale może być zjadane...
Kiedyś myślałem o tych matach z prasowanego kokosa... chyba nie powinno to się rozkładać... ale może być zjadane...
- 0
- Rezydent
- Reputacja: 40
- GG: 0
|Strona 1 z 1