160l SA
Re: 160l SA
zawsze Ci odpowiem ( zresztą nie tylko Tobie) nie sadź chwasta
, rysy na szkle dodają powagi
( moje nosi ślady też od frontu
)
czym planujesz zarybić ten zacny aranżyk ?
radko wydał na Upalną fajniusie pielęgniczki tyle, że z AC dzisiaj widziałem, że u Maćka jeszcze pływają.
może być ciekawa i jak na nasze miasto żadka obsada ( ryby ściągane z Gliwic i już nie podrostki a fajne chyba 6 osobnicze stadko)

czym planujesz zarybić ten zacny aranżyk ?
radko wydał na Upalną fajniusie pielęgniczki tyle, że z AC dzisiaj widziałem, że u Maćka jeszcze pływają.
może być ciekawa i jak na nasze miasto żadka obsada ( ryby ściągane z Gliwic i już nie podrostki a fajne chyba 6 osobnicze stadko)
- 0
Mann am Boden
z ryb planuję 3szt Sturisoma Aureum mam już zaklepane u chłopaka który je rozmnaża u siebie w domu. bardzo ładne zdrowe ryby. Do tego kirysy habrosusy ok 8szt aby buszowały po dnie. Jeżeli chodzi o pielęgniczki to chciałem parkę agassiza albo harem i chyba nic więcej, chyba że znajdzie się miejsce na miedziki które bardzo mi się spodobały 

- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 19
- GG: 0
Kurcze dopiero teraz sobie przypomniałem dlaczego edytowałem swój wczorajszy post zapomniałem wpisać nazwę ryby o której wspominałem czyli Cryptoheros cutteri ( zresztą nie zrobiłem tego też po jego edycji
).
Sturisomy ryby zacne, ale też nie są to ryby toni, przy skomponowaniu obsady jak wspomniałeś opartej na nich + Corydoras habrosus + Apistogramma agassizii -> ryby dolnych warstw, możesz mieć problem "pustego zbiornika" ( dokładnie to co ja mam teraz) więc miedziki zdecydowanie ożywiłyby jego górne warstwy (wiem gdzie je nabyć
)

Sturisomy ryby zacne, ale też nie są to ryby toni, przy skomponowaniu obsady jak wspomniałeś opartej na nich + Corydoras habrosus + Apistogramma agassizii -> ryby dolnych warstw, możesz mieć problem "pustego zbiornika" ( dokładnie to co ja mam teraz) więc miedziki zdecydowanie ożywiłyby jego górne warstwy (wiem gdzie je nabyć

- 0
Mann am Boden
jeżeli chodzi o sturisomy to właścicel mówi że bardzo lubią przednią szybę
co do reszty zgodzę się z Tobą no ale zobaczymy jak to będzie rozważe miedziki albo inne mniejsze kąsaczowate ryby

- 0
robiłem dziś testy i nie jest za dobrze :/
NO3 - 10mg/l
NO2 - 0,0-0,5
kh - 11
gh - 22(test SERA przy 22 kroplach z koloru brązowego nie przeszedł na zielony więc szkoda było testów z racji że są nie moje :/)
ph - 7,5 ( i tu się zmartwiłem bo dodaje wywar z szyszek, mam dużo korzeni i liści i takie duże ph :/ najszybciej z powodu otaczaków które kupiłem w brukbudzie. ma ktoś pomysł jakimi kamieniami je zastąpić aby nie podbijały pH?)
NO3 - 10mg/l
NO2 - 0,0-0,5
kh - 11
gh - 22(test SERA przy 22 kroplach z koloru brązowego nie przeszedł na zielony więc szkoda było testów z racji że są nie moje :/)
ph - 7,5 ( i tu się zmartwiłem bo dodaje wywar z szyszek, mam dużo korzeni i liści i takie duże ph :/ najszybciej z powodu otaczaków które kupiłem w brukbudzie. ma ktoś pomysł jakimi kamieniami je zastąpić aby nie podbijały pH?)
- 0
gH - sprawdź datę ważności testów - miałem takie kosmiczne
wyniki na testach SERA, już pół roku po terminie
wyniki na testach SERA, już pół roku po terminie

- 0