160l SA
Re: 160l SA
Co do oświetlenia to zależy w stronę którego typu wód chce skręcić autor. Jeśli czarnych to przyda się cieplejsze. Jeśli przejrzystych to białe jak najbardziej, a nawet można popróbować z lekko niebieskim.
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 15
- GG: 0
za jakiś tydzień będę mógł obdarować Cię garścią valisneri tiger i americana.
znaczy w przyszłym tyg bo na sobotę planuje gmeranko i rwańsko wybujałego ziela.
jak jesteś zainteresowany proszę o znak sygnał, nie będe oddawał .
co do oświetlenia.. na tę chwilę (pomijając barwę) jest przygotowane do oświetlania zbiornika a moim zdaniem trzeba pomyśleć żeby oswietlenie zaspokajało potrzeby roślin,
tu widzę że rośliny praktycznie tylko na środku.
w typowych AP oświetlenie jest mizerniutkie bo i roslin praktycznie nie ma.
z uporem maniak będę twierdził że aranż trzeba poprawić
mniej regularnie, trochę kamieni, taki ciemny strumień.
znaczy w przyszłym tyg bo na sobotę planuje gmeranko i rwańsko wybujałego ziela.
jak jesteś zainteresowany proszę o znak sygnał, nie będe oddawał .
co do oświetlenia.. na tę chwilę (pomijając barwę) jest przygotowane do oświetlania zbiornika a moim zdaniem trzeba pomyśleć żeby oswietlenie zaspokajało potrzeby roślin,
tu widzę że rośliny praktycznie tylko na środku.
w typowych AP oświetlenie jest mizerniutkie bo i roslin praktycznie nie ma.
z uporem maniak będę twierdził że aranż trzeba poprawić

mniej regularnie, trochę kamieni, taki ciemny strumień.
- 0
aranż na razie zostaje ten sam do momentu jak wszystkie korzenie dokładnie zatoną. co do światła to myślę że przy takich dwóch naświetlaczach to pistia i nurzaniec wytrzymają
jeżeli nie no to będzie bez roślin tylko kamienie i korzenie. światła nie zamierzam zmieniać na tą chwilę a tym bardziej ze względu na rośliny 

- 0
Światło ok. Anubias da radę. A zawsze można nad zielska dac kilka Led czerwony,niebieski. Co powinno im pomóc. Choć widzialem anubiasy. W 112l oswietlane 9w żarówka z lampki na biurko 6500k. Wszystko rosło.
... wiosna
... wiosna
- 0
ja od jakiegoś czasu testuję akwarium-kotnik bez oświetlenia z roślinami typu anubias i nurzaniec - wyniki są zaskakujące - samo światło dzienne też daje radę z korzyścią dla roślin. anubias regularnie puszcza nowe listki -czy to nana czy barteri
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Mała aktualizacja. Korzenie zostały przestawione troszeczkę i zostało w takim wydaniu. Mi ogólnie bardzo się podoba nie wiem jak innym. (tej porysowanej szyby z tyły nie widzicie
)
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
niżej podaje link do filmiku:( fotografem ani kamerzystą nie jestem więc spokojnie
) robione telefonem.
https://www.youtube.com/watch?v=q-I7bra ... e=youtu.be
pomoglibyście w doborze roślin na środkową część akwarium? troche mi tam za pusty i przy okazji bym przykrył te rysy

niżej podaje link do filmiku:( fotografem ani kamerzystą nie jestem więc spokojnie

https://www.youtube.com/watch?v=q-I7bra ... e=youtu.be
pomoglibyście w doborze roślin na środkową część akwarium? troche mi tam za pusty i przy okazji bym przykrył te rysy

- 0
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 20:02 przez dwojak23, łącznie zmieniany 1 raz
Link do filmu nie działa 

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
bardzo no bardzo