nowy sposób pakowania ryb
|Strona 1 z 1
nowy sposób pakowania ryb
http://www.akwarystyczny24.pl/kordon-br ... -4932.html
ciekawe,
brak doświadczenia przy tak przedstawionym temacie - wizualnie "puszka sardynek" i wrażenie męczenia ryb
ciekawe,
brak doświadczenia przy tak przedstawionym temacie - wizualnie "puszka sardynek" i wrażenie męczenia ryb
- 0
Mann am Boden
Re: nowy sposób pakowania ryb
Hm ciekawy pomysł zaczerpnięty chyba z branży budowlanej,
gdzie używa się folii o jakiejś tam przepustowości powietrza - ale nie znam się,
to się nie wypowiem
gdzie używa się folii o jakiejś tam przepustowości powietrza - ale nie znam się,
to się nie wypowiem
- 0
pytanie co na to ryby i jak znoszą te warunki
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
pewnie to kwestia przygotowania woreczka, jak będzie dobrze natleniona woda to i wymiana będzie przebiegac poprawnie.
a ja z łodzi pociągiem w słoiku z kostka i gruszka od cisnieniomierza targałem ryby do Białegostoku
a ja z łodzi pociągiem w słoiku z kostka i gruszka od cisnieniomierza targałem ryby do Białegostoku
- 0
Ja z Katowic do Ostrowa Wielkopolskiego w zwykłym worku z normalnym powietrzem. (bez czystego tlenu) i wszystko ok.
... wiosna
... wiosna
- 0
panowie ja swoje mieczyki z kilku miejsc wiozłem pracując w delegacji
najdalej chyba Poznań lub Kraków do Białegostoku nigdy mi nie padły - podróż w worku bez niczego - odpowiednia wielkość worka + sporo powietrza w środku
ryby były z sieciówek bądź z prywatnych rąk
najdalej chyba Poznań lub Kraków do Białegostoku nigdy mi nie padły - podróż w worku bez niczego - odpowiednia wielkość worka + sporo powietrza w środku
ryby były z sieciówek bądź z prywatnych rąk
- 0
Panowie...... ja te ryby wiozłem pociągiem z łodzi w czasach kiedy pkp stanowiło wielką enigmę rozkładowo/terminową
trwało do dobre kilka godzin w dość dusznej atmosferze
ja swoje prawie zawsze przywoziłem z polski, ale w furce z klima to żaden wyczyn ;P
trwało do dobre kilka godzin w dość dusznej atmosferze
ja swoje prawie zawsze przywoziłem z polski, ale w furce z klima to żaden wyczyn ;P
- 0
odgrzewam wyrwanymi sekwencjami postów na temat worków Kordon Breathing Bag ściągniętymi z cichlidae.pl :
"....Wysyłałem w tych workach bojowniki pocztą i nigdy nie było problemu..."
"....W trakcie zoobotaniki mieliśmy okazję sprawdzić funkcjonowanie worków. PiotrekK zapakował w czwartek rano 12szt Goodeidae i ryby do poniedziałku były w tym worku leżąc na stoisku na hali stulecia. W poniedziałek ryby w świetnej kondycji trafiły dopiero do akwarium..."
Cena w akwarystycznym24 - 5 zł szt.,
przy zamówieniu od dystrybutora worów o wymiarze 18x30 cm zapakowanych po 100 szt to 220 zł + 17 zł wysyłka.
"....Wysyłałem w tych workach bojowniki pocztą i nigdy nie było problemu..."
"....W trakcie zoobotaniki mieliśmy okazję sprawdzić funkcjonowanie worków. PiotrekK zapakował w czwartek rano 12szt Goodeidae i ryby do poniedziałku były w tym worku leżąc na stoisku na hali stulecia. W poniedziałek ryby w świetnej kondycji trafiły dopiero do akwarium..."
Cena w akwarystycznym24 - 5 zł szt.,
przy zamówieniu od dystrybutora worów o wymiarze 18x30 cm zapakowanych po 100 szt to 220 zł + 17 zł wysyłka.
- 0
Mann am Boden
T5 i T4 przede wszystkim raczej były bez klimy, 8-10godz bo korki w gorącym aucie ale w lodówce turystycznej bez wkładów dawały radę
- 0
|Strona 1 z 1