240 L Na powitanie
Re: 240 L Na powitanie
baniak jak baniak , nie przepadam za jaskiniowcami z afryki
oczywiście zarcik baniak miły dla oka
ale tło pierwsza klasa, z czego to?
kamole czy styropiany?

oczywiście zarcik baniak miły dla oka
ale tło pierwsza klasa, z czego to?
kamole czy styropiany?
- 0
nie do końca wypłukane podłoże, jeśli nalot jest białawy to jest na pewno to (racja thaz) a na glonach najlepiej jest widoczny
ostatnio jak zmieniałem na piasek całe podłoże to też miałem z tym problem po delikatnym poroście małych glonów najbardziej widoczny był na roślinach i filtrze na wszystkim pojawił się osad, rośliny filtr wew szyba wszystko po kolei było w mini nalocie
w moim przypadku czyszczenie i płukanie roślin filtra, potem założenie gąbki z mikro oczkami wyeliminowały go w całości po ok 2 tyg.
ostatnio jak zmieniałem na piasek całe podłoże to też miałem z tym problem po delikatnym poroście małych glonów najbardziej widoczny był na roślinach i filtrze na wszystkim pojawił się osad, rośliny filtr wew szyba wszystko po kolei było w mini nalocie
w moim przypadku czyszczenie i płukanie roślin filtra, potem założenie gąbki z mikro oczkami wyeliminowały go w całości po ok 2 tyg.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Podłoże stare, więc raczej dobrze już przepłukane przez te kilka lat:)
Nalot nie jest biały a wygląda jak odchody małych ryb.
Tło to zdjęcie
wydrukowane na przeźroczystej folii i naklejone na tył szyby a potem jeszcze zaklejone warstwą białej folii.
Już dawno chciałam się go pozbyć ale zerwanie go z tyłu zalanego akwarium to nie lada problem, ledwie rękę tam wciskam
Nalot nie jest biały a wygląda jak odchody małych ryb.
Tło to zdjęcie

Już dawno chciałam się go pozbyć ale zerwanie go z tyłu zalanego akwarium to nie lada problem, ledwie rękę tam wciskam

- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
A może ten nalot to okrzemki?
Wydaje mi się, że miałam już kiedyś okrzemki, w roślinnym, tylko na ciemnym podłożu nie było tego tak widać. Nie pamiętam, żebym z tym wtedy jakoś specjalnie walczyła, chyba samo przeszło. Nie pamiętam już.
Wydaje mi się, że miałam już kiedyś okrzemki, w roślinnym, tylko na ciemnym podłożu nie było tego tak widać. Nie pamiętam, żebym z tym wtedy jakoś specjalnie walczyła, chyba samo przeszło. Nie pamiętam już.
- 0
- Nowy na forum
Dopiero teraz zaważyłam, że multiki zaczynają nieśmiało kopać
Jeden chyba robi podkop pod kamieniem. Poprzesuwał sobie muszelki, żeby ukryć miejsce zbrodni i zamieszkał tam. To na pewno samiec. Tylko facet mógłby wpaść na coś takiego. Żadna kobieta nie zgodzi się w takim miejscu wychowywać potomstwa.

Jeden chyba robi podkop pod kamieniem. Poprzesuwał sobie muszelki, żeby ukryć miejsce zbrodni i zamieszkał tam. To na pewno samiec. Tylko facet mógłby wpaść na coś takiego. Żadna kobieta nie zgodzi się w takim miejscu wychowywać potomstwa.
- 0
- Nowy na forum