160 l
Re: 200l, 80l,
a oto kilku z moich podopiecznych
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
no to po moich mieczykach - wszystkich
został tylko czarny samiec
poszło ok 200 sztuk w różnych odmianach i rozmiarów
został tylko czarny samiec

- 0
adams2121 pisze:no to po moich mieczykach - wszystkich
został tylko czarny samiec![]()
![]()
![]()
Co ty pier..........żartujesz chyba

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
niestety nie
po dzisiejszym powrocie z pracy zostało mi w akwarium 5 molinezji 5 lda16 i 2 otosy z 200 ryb
reszta

łącznie z tą na małym zdjątku
ostatni samiec właśnie padł
po dzisiejszym powrocie z pracy zostało mi w akwarium 5 molinezji 5 lda16 i 2 otosy z 200 ryb
reszta

łącznie z tą na małym zdjątku
ostatni samiec właśnie padł
- 0
Kurczaki, co za pech,mam wysyp tych co mi oddałeś jak odchowam,dostaniesz zestaw
- 0
na szczęście w kotniku mam chyba każdy rodzaj miecza + 2 mioty tych co są u ciebie
tragedii nie ma, ale tych okazów żal
jestem sobie sam winny- życiem przypłaciły ryby- krwi już mieszać nie będe

tragedii nie ma, ale tych okazów żal

jestem sobie sam winny- życiem przypłaciły ryby- krwi już mieszać nie będe

- 0
Kwarantanny kolego
brak ci było,oj pośpiech zgubę przyniósł

- 0
Szkoda, ładne ryby były
Pisałeś na Shoutboxie że robiłeś tam zmianę podłoża, ja bym na to może obstawiał, że zruszyłeś podłoże i wyszło wszystkie świństwo z niego.

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
wymiana podłoża i wywalone wszystkie korzenie, ozdoby
całkowity restart zbiornika
gąbki po restarcie wyciśnięte przy filtrze noc napowietrzania i filtrowania wody 1500l/h ryby z rana na start wpuszczone na kilka godzin(2 ryby na ok 5-6 godz) brak zmian i potem reszta
może był to stres, ew zaburzenia nerwów ponieważ każda bocja przed śmiercią miała dziwne drgawki, część mieczyków zresztą też
najgorsze jest to że otoski przeżyły bez problemu i żyją do tej pory
całe podłoże poszło won, woda dosłownie wszystko, czyszczenie całego akwarium od a do z
na kranówie ryby w wannie przetrzymały do rana bez żadnych zmian
to że chorowały od 3 tyg. to jest główny powód (mieszanie krwi) i dostałem ryby z gratisem ew bakterie moich ryb nie pasowały im bądź na odwrót
znaków ????? jest wiele ale brak konkretnej odpowiedzi why??????
całkowity restart zbiornika
gąbki po restarcie wyciśnięte przy filtrze noc napowietrzania i filtrowania wody 1500l/h ryby z rana na start wpuszczone na kilka godzin(2 ryby na ok 5-6 godz) brak zmian i potem reszta
może był to stres, ew zaburzenia nerwów ponieważ każda bocja przed śmiercią miała dziwne drgawki, część mieczyków zresztą też
najgorsze jest to że otoski przeżyły bez problemu i żyją do tej pory
całe podłoże poszło won, woda dosłownie wszystko, czyszczenie całego akwarium od a do z
na kranówie ryby w wannie przetrzymały do rana bez żadnych zmian
to że chorowały od 3 tyg. to jest główny powód (mieszanie krwi) i dostałem ryby z gratisem ew bakterie moich ryb nie pasowały im bądź na odwrót
znaków ????? jest wiele ale brak konkretnej odpowiedzi why??????
- 0
mija tydzień od pierwszych zgonów ryb
ryby które przeżyły chemie i wszelkie wymiany, podmiany i nie tylko zaczynają powoli wracać do stabilizacji, molinezje od wtorku, środy zaczynają pobierać pokarm, lda-16 dłużej dochodzą do siebie, ale zaczynają nabierać kolorów właściwych dla gatunku, najlepszy jest otosek który jakby nic buszuje sobie po roślinach
wtorek, środa,czwartek do akwarium dodawałem płukaną gąbkę z 3 letniego akwa z dobrymi bakteriami i powoli życie wraca do akwarium
czwartek wpuściłem 5 małych mieczyków - bez żadnych zmian i chorób pływają do dziś
sobota - ryby wygłodniałe atakują pokarm jak szalone 3 karmienia dziennie
ryby które przeżyły chemie i wszelkie wymiany, podmiany i nie tylko zaczynają powoli wracać do stabilizacji, molinezje od wtorku, środy zaczynają pobierać pokarm, lda-16 dłużej dochodzą do siebie, ale zaczynają nabierać kolorów właściwych dla gatunku, najlepszy jest otosek który jakby nic buszuje sobie po roślinach
wtorek, środa,czwartek do akwarium dodawałem płukaną gąbkę z 3 letniego akwa z dobrymi bakteriami i powoli życie wraca do akwarium
czwartek wpuściłem 5 małych mieczyków - bez żadnych zmian i chorób pływają do dziś
sobota - ryby wygłodniałe atakują pokarm jak szalone 3 karmienia dziennie
- 0