160l roślinnie
Re: 160l roślinnie
dziękuje za miłe słowa
najbliżej syby jest wgłębka potem jest hydrocotyle leucocephala. mam sporp miejsca i chce zasadzić jeszcze blyxe japonice ale musze poczytać jeszcze na temat makro a dokładniej sól które trzeba dawać 

- 0
Myslalem ze to pelia, mozesz dac zblizenie? A o co ci chodzi z makro? Przeciez umiesz juz liczyc wiec napeno dasz rade z solami, napewno k2so4 nie zaszkodzi
Poza tym blyxa lubi żyzne podloze, warto wrzucić pod korzenie kulki nawozowe, jest tez dobrym wskaznikiem fe poniewaz wtedy wybarwia sie toszke na bordowo-czerwony kolor .

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 45
- GG: 0
nie to nie pelia
jutro dam zblizenie na Wglębkę. obsadzona jest na lignicie. Niestety nie umiem jeszcze liczyć, nie miałem okazji jeszcze zawitać do kolegi adams z powodu braku czasu....
co do blyxy miałem własnie taki zamiar dać kulki nawozowe. muszę kupić sole składające się z makro i będziemy testować 

- 0
Marcin jesteś pewien że to jest wskaźnik fe jak bordowieje??? A ja jestem zdania że to nie dobór Mg, sprawdzałem na swojej jak miałem w baniaku. Dostawała zastrzyk pod korzeń z mg i robiła się zielona. Damian szkło fajnie wygląda tylko moja uwaga to brak drugiego planu co razi trochę w oczy.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 24
wiem że razi bo sam to widze... nie wiem co dorzucić na drugi plan niezbyt wymagającego. pomiędzy elecharisem a resztą roślin tak naprawde nie ma miejsca aby wcisnąć coś jeszcze. coś poradzisz?
- 0
adams750 pisze:a ja jestem zdania że to nie dobór Mg
Tomek nie będę się sprzeczał, uczę się przecież z wiedzy innych

Kiedyś tak miałem i zmniejszyłem żelazo, wtedy blyxa zaczęła znowu zielenieć. Możliwe że coś blokował mi magnes???
Sorry za offa Damian

- 0
- Bywalec
- Reputacja: 45
bąbelkuje 
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu

- 0