Chińskie ryby z proszku
|Strona 1 z 1
Chińskie ryby z proszku
Taka ciekawostka, kupiłem ryby "w proszku" na alliexpress - https://www.aliexpress.com/item/4000227676511.html
Nie byłem przekonany co do tego pomysłu bo paczka szła miesiąc i jak to ryby z proszku...
A tu proszę, dolałem wody długo odstanej do małego słoika wsypałem "proszek" i już po godzinie żywe małe 2-3mm ryby zaczęły pływać
Prosiłbym o porady, jak się nimi zajmować, aktualnie nie mam żadnego akwarium, w przeszłości miałem akwaria od 25-60L.
W czym je trzymać do czasu aż nie podrosną, w słoiku ?
Jakie docelowe akwarium dla tego gatunku, nawet nie jestem pewien co to za gatunek.
Miałem w osobnej saszetce jajka chyba krewetek jako pokarm, ale nic się chwilowo nie kluje, co innego ewentualnie mógłbym podawać tak małym rybkom ?
Nie byłem przekonany co do tego pomysłu bo paczka szła miesiąc i jak to ryby z proszku...
A tu proszę, dolałem wody długo odstanej do małego słoika wsypałem "proszek" i już po godzinie żywe małe 2-3mm ryby zaczęły pływać

Prosiłbym o porady, jak się nimi zajmować, aktualnie nie mam żadnego akwarium, w przeszłości miałem akwaria od 25-60L.
W czym je trzymać do czasu aż nie podrosną, w słoiku ?
Jakie docelowe akwarium dla tego gatunku, nawet nie jestem pewien co to za gatunek.
Miałem w osobnej saszetce jajka chyba krewetek jako pokarm, ale nic się chwilowo nie kluje, co innego ewentualnie mógłbym podawać tak małym rybkom ?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 1
- GG: 0
Re: Chińskie ryby z proszku
To zagrzebki afrykańskie. Nie słyszeliście o tych rybach? One żyją w okresowych zbiornikach, które od czasu do czasu wysychają 
Mitar, możesz poczytać o tych rybach wpisując w google ich nazwę. A póki co konieczne jest jakiekolwiek akwarium + filtr + grzałka.
Ogólnie to są małe rybki więc tak z 40 litrowe akwarium starczy spokojnie.
Te ryby rosną szybko i szybko umierają, taka ich natura. Muszą szybko dorosnąć, szybko się rozmnożyć, złożyć ikrę bo ich kałuża zaraz znowu wyschnie.

Mitar, możesz poczytać o tych rybach wpisując w google ich nazwę. A póki co konieczne jest jakiekolwiek akwarium + filtr + grzałka.
Te ryby rosną szybko i szybko umierają, taka ich natura. Muszą szybko dorosnąć, szybko się rozmnożyć, złożyć ikrę bo ich kałuża zaraz znowu wyschnie.
- 1
Misiak pisze:To zagrzebki afrykańskie. Nie słyszeliście o tych rybach? One żyją w okresowych zbiornikach, które od czasu do czasu wysychają
Dzięki.
Zrobiłem im zdjęcie:
Proszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 1
- Nowy na forum
- Reputacja: 1
ponad 20 lat temu pierwszy raz czytałem o suszcach afrykańskich i właśnie pisali że ich ikra przesyłana jest pocztą w wilgotnym torfie. Nie bardzo wtedy w to wierzyłem - ale też to były pierwsze informacje zdobywane przeze mnie. Ciekawe tylko który to gat Suszca ?
Z pewnoscią ciekawe to to. Chyba tez się pokuszę o torebkę z ikrą.....
No i się pokusiłem
Z pewnoscią ciekawe to to. Chyba tez się pokuszę o torebkę z ikrą.....
No i się pokusiłem

- 2
Witam serdecznie gdzie mogę nabyć taki proszek i ile to kosztuje pozdrawiam
- 0
-
podlasie osiedle
W pierwszym poście jest odpowiedz na Twoje pytanie.podlasie osiedle pisze:Witam serdecznie gdzie mogę nabyć taki proszek i ile to kosztuje pozdrawiam
- 0
- Czasami zagląda
- Reputacja: 6
|Strona 1 z 1