Zbiornik towarzyski 375l
Re: Zbiornik towarzyski 375l
Nie zastąpią , ale pomogą w utrzymaniu dłuższym herbaty .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Jak wywalisz „jonowymieniacze”z filta to i wywar się utrzyma , na kolor z mangrowców - to nie jeden korzeń a ich „stado”, liście na farbowanie ? Oj nie koniecznie.
- 0
Mann am Boden
zamiast wywaru wrzuć po prostu szyszki.odpowiednią ilość. garbniki dłużej się uwalniają ale też dłużej "filtrują"
- 1
Ok, póki co będę próbował z szyszkami. Myślę jednak nad dołożeniem oświetlenia, wiec może padnie na naświetlacze led o cieplej barwie, zobaczymy. Póki co cieszę oko komórkiem wody 

- 0
Wrzucaj surowe szyszki jak ManiaPi pisze .
W końcu zacznie trzymać kolorek
W końcu zacznie trzymać kolorek
- 0
Tez ciekawa jestem, będę sledzić ten temat. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Coś dla śledzących temat 

- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ło panie . Takich fotek to ja nie zrobię . 

- 0
Nie ma kiedy zrobić zdjęć, więc tylko relacja tekstowa. Gujanki zaczynają interesować się wszystkim co da się podnieść i przenieść. W prawym rogu zbiornika miałem termometr wbity w piasek, leży już na środku i co kilka dni widzę go w innym miejscu
Ośmieliły sie też L340, wczoraj około 19 obserwowałem jak dwie sztuki leżały tuż przed przednią szybą zbiornika zajadając tabletkę Glopexu. Wymiana piachu pomogła i teraz rośliny notują szybkie przyrosty i póki co nie widzę, aby gdziekolwiek dziurawiło liście. Hydrocotyla, która do tej pory rosła jak rosła, teraz porasta już taflę wody w 1/3 zbiornika. Bucki dzielnie sie trzymają i widzę pierwsze, małe listki. Tak więc wszystko do przodu. Czekam na zamówione naświetlacze led, bo w akwarium jest zbyt biało, może jest to spowodowane bardzo jasnym piaskiem ZEW. Tak więc dorzucę 2-3 10W naświetlacze led o barwie 2700-3200K licząc na to, że woda dzięki temu zabiegowi będzie miała lekko herbaciany kolor.

- 0