Długa kupa.
Długa kupa.
Mój kakadu zrobił taką długą kupę. Do tej pory nie widziałam za bardzo jak ryba robi kupę (a jak już widziałam to była taka, że na 100% była zła) i nie wiem czy to normalna kupka? Zdjęcie tylko jedno, bo zaraz podpłynęła samica i to oderwała i nie wiem czy przypadkiem nie zjadła.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
- Często zagląda
- Reputacja: 11
- GG: 0
Re: Długa kupa.
Gdybyś widziała jakie kupy robi mój wnuk
- 0
+ A On nachyliwszy się pisał palcem po ziemi +
- Rezydent
- Reputacja: 54
Krzych67 pisze:Gdybyś widziała jakie kupy robi mój wnuk
Nie wątpię, że bywają widowiskowe jednak byłabym wdzięczna za odpowiedź, która rozwiałaby moje wątpliwości.
- 0
- Często zagląda
Ostatnie 2 tygodnie u mnie to same kupy. Walczę z pasożytami u zbrojników. Codziennie zbieram kupy i wkładam pod mikroskop. Po 3 dawce tak wywaliło nicieniami, że aż podskoczyłem nad mikroskopem. Większość się nie rusza ale część nadal żyje.
- 0
- Rezydent
I jak, powtórzył się problem? Może to tylko pokarm w nadmiarze...
P.s. Ja bym zawalczył z tymi glonami.
P.s. Ja bym zawalczył z tymi glonami.
- 0
- Rezydent
To była jak na razie taka jedna kupa którą zauważyłam i może faktycznie za dużo wczoraj szklarki mi się polało. Bo najpierw postanowiłam dać resztkę już ledwo żywej artemii, wydawało mi się że mało im będzie i jak chluśnełam szklarki... Dzisiaj rybki dostały tylko trochę spiruliny, którą pielęgniczki niechętnie jedzą, kolacji nie dostaną. I zobaczymy, może to faktycznie tylko nadmiar pokarmu.
Glony ostatnio trochę ustępują. Odkąd mam więcej rybek robię podmiany systematyczniej i widzę, że glony nie rosną już tak chętnie. Jeszcze dwa miesiące temu jak tylko jakiś nowy listek z anubiasa wyszedł, to prawie od razu czarny. Teraz anubias coraz bardziej zielony. Na razie staram się usystematycznić moją dbałość o akwarium i zatroszczyć się o roślinki, potem zastanowię się nad chemią.
Glony ostatnio trochę ustępują. Odkąd mam więcej rybek robię podmiany systematyczniej i widzę, że glony nie rosną już tak chętnie. Jeszcze dwa miesiące temu jak tylko jakiś nowy listek z anubiasa wyszedł, to prawie od razu czarny. Teraz anubias coraz bardziej zielony. Na razie staram się usystematycznić moją dbałość o akwarium i zatroszczyć się o roślinki, potem zastanowię się nad chemią.
- 0
- Często zagląda
Jeżeli karmisz szklarka, to moim zdaniem może to wynikać z jedzenia.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Bieta pisze:Jeżeli karmisz szklarka, to moim zdaniem może to wynikać z jedzenia.
Ela, rozwiń tę myśl bo nie rozumiem.
- 0
W zależności od diety i składu pokarmu ryby mają różny kolor guano - tak jak ludzie . Często dieta skutkuje takim a nie innym kolorem odchodów .
Często nie są to choroby . Po prostu.
Często nie są to choroby . Po prostu.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Awokado pisze:Bieta pisze:Jeżeli karmisz szklarka, to moim zdaniem może to wynikać z jedzenia.
Ela, rozwiń tę myśl bo nie rozumiem.
Może szklarki nie strawiła i wys..ła szklarkę?
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".