Problem z Amoniakiem
Re: Problem z Amoniakiem
Natalia, dzieki za rade. Co do roslin sadzilem ze moze im dwutlenku wegla brakowalo.
Narazie nie mam gdzie podziac moich zmienniakow, nie mam wsrod znajomych akwarysty wiec plan pozostaje taki ze sprawie sobie wieksze akwarium i przeniosy ryby po swietach. Wiem ze nowe tez bedzie swieze i bedzie sie musial cykl wytworzyc, ale jak poszecie moze bedzie latwiej. Roslin mam duzo wiec od razu sobie czesc tez przerzuce. Poczekam az w malym pustym warunki sie ustabilizuja i wpuszcze endlerki.
Ciekawi mnie jeszcze sprawa glonow, na poczatku mialem duzo, (pewnie dlatego ze ryby przekarmialem) ale od kiedy zaczalem na to uwazac mam czysciotko. Czy cos mozna z tego wywnioskowac co do amoniaku?
Narazie nie mam gdzie podziac moich zmienniakow, nie mam wsrod znajomych akwarysty wiec plan pozostaje taki ze sprawie sobie wieksze akwarium i przeniosy ryby po swietach. Wiem ze nowe tez bedzie swieze i bedzie sie musial cykl wytworzyc, ale jak poszecie moze bedzie latwiej. Roslin mam duzo wiec od razu sobie czesc tez przerzuce. Poczekam az w malym pustym warunki sie ustabilizuja i wpuszcze endlerki.
Ciekawi mnie jeszcze sprawa glonow, na poczatku mialem duzo, (pewnie dlatego ze ryby przekarmialem) ale od kiedy zaczalem na to uwazac mam czysciotko. Czy cos mozna z tego wywnioskowac co do amoniaku?
- 0
- Nowy na forum
- Reputacja: 0
- GG: 0
Choina pisze:Ciekawi mnie jeszcze sprawa glonow, na poczatku mialem duzo, (pewnie dlatego ze ryby przekarmialem) ale od kiedy zaczalem na to uwazac mam czysciotko. Czy cos mozna z tego wywnioskowac co do amoniaku?
dopóki rośliny nie wejdą w fazę wzrostu = wzmożonej konsumpcji to glony mają używanie . jak rośliny rosna to zabieraja papu glonom
w dużym skrócie bo mi sie nie chce rozpisywać
możesz poczytać jeśli temat cię interesuje
- 1
Choina pisze:W sklepie mowia ze jeden cm ryby na litr wody,
Czyli w 12 litrach można trzymać 12-sto centymetrową rybę - doprawdy bezcenne rady sprzedających którzy się znają na akwarystyce tyle co kot na balecie
- 3
- Często zagląda
- Reputacja: 11
- GG: 0
W wielkim skrócie- akwarium 12 litrowe, to ja mam i jest to dokładnie kostka o wymiarach 25 x 25 x 20 cm. Takie małe, maleńkie, prawie, że nic.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Bieta pisze:W wielkim skrócie- akwarium 12 litrowe, to ja mam i jest to dokładnie kostka o wymiarach 25 x 25 x 20 cm. Takie małe, maleńkie, prawie, że nic.
To że masz , to nic nie znaczy i nic z tego nie wynika . W sumie 3 masz . A żadne niewyjsciowe .
Samo posiadanie do niczego nie prowadzi . I chwalić się nie ma czym.
O ryby / zwierzęta trzeba dbać a nie mieć .
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie