Zbiornik towarzyski 375l
Re: Zbiornik towarzyski 375l
Awokado jak wolisz 
zostań przy tej mocy tylko pozmieniaj diody
trudno też coś doradzać jak nie wiem jakie będą rośliny , podłoże czy zbiornik będzie jakoś nawożony

zostań przy tej mocy tylko pozmieniaj diody
trudno też coś doradzać jak nie wiem jakie będą rośliny , podłoże czy zbiornik będzie jakoś nawożony
- 0

barttsw pisze:trudno też coś doradzać jak nie wiem jakie będą rośliny , podłoże czy zbiornik będzie jakoś nawożony
0
Tak jak pisałem, rośliny mało wymagające. Nie wiem jeszcze co konkretnie posadzę, ale dla przykładu: hydrocotyle tripartita czy dębówka amerykańska urośnie w zasadzie przy każdym świetle i tego typu gatunków będę się trzymał. Co do nawożenia to pewnie kulki gliniano-torfowe oraz jak kiedyś wspominał ManiaPI pałeczki nawozowe do kwiatów, tego jeszcze nie znam więc chyba spróbuję

- 0
Nie chcę śmiecić i zakładać tematu, więc pytam w tym miejscu. Może komuś zalega piasek / bardzo drobny żwirek do akwarium? Potrzebuję ok 20kg, ale mniejsza ilość też może być.
Wczoraj późnym wieczorem zająłem się korzeniami do akwarium. Są duże i jeszcze pływające więc trochę trwało umieszczenie ich w baniaku, ale po północy się udało
Wrzucę jakieś pierwsze zdjęcia jak znajdę wolną chwilkę, ale wygląda to nieźle.
Wczoraj późnym wieczorem zająłem się korzeniami do akwarium. Są duże i jeszcze pływające więc trochę trwało umieszczenie ich w baniaku, ale po północy się udało

- 0
Mogę oddać około 50kg drobnego piasku, który przywiózł mi Drago. Jest to piasek z nad morza. Mieliśmy taki piasek na wystawie w Chrustach w zeszłym roku. Ten sam piasek ma chyba Ela w jednym z dużych szkieł.
Jedynym problemem jest transport. Chwilowo nie wybieram się do Białego. Na spływ nie wezmę, bo nie będę miał miejsca. Najszybciej mogę przywieźć do Drozdowa.
Jedynym problemem jest transport. Chwilowo nie wybieram się do Białego. Na spływ nie wezmę, bo nie będę miał miejsca. Najszybciej mogę przywieźć do Drozdowa.
- 0

Seban pisze:Mogę oddać około 50kg drobnego piasku, który przywiózł mi Drago. Jest to piasek z nad morza. Mieliśmy taki piasek na wystawie w Chrustach w zeszłym roku. Ten sam piasek ma chyba Ela w jednym z dużych szkieł.
Tak Sebastianie, mam piasek w jednym ze swoich szkieł 576 ("słoik nr2"). Jestem z niego baaardzo zadowolona. Mieszkaja tam ziemiojady altifronsy i skalary altum Peru. Z czasem czeka mnie reorganizacja kolejnego zbiornika (bocje i tęczanki). Tam też bym chciała dokładnie taki sam piasek. Część takiego piasku już mam. Trzymaj go dla mnie i dla Awokado, jakoś go odbierzemy.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Sebastian, ustaliliśmy z Elą, że podbiorę od Niej trochę tego piasku, a Ona uzupełni swoje zapasy biorąc piach od Ciebie np. właśnie na wystawie w Drozdowie. Bardzo dziękuję za odzew
Seba, może się orientujesz czy ten piach wpływa na parametry wody? Będzie podnosił ph?

Seba, może się orientujesz czy ten piach wpływa na parametry wody? Będzie podnosił ph?
- 0
Raczej nie zmienia pH. Ale na 100% nie wiem. Wiem tylko tyle, że trzeba go wypłukać. Piasku jest pełne wiaderko 34l. Waga około 50kg.
- 0

Miałem ten piach, raczej nie wpływa na pH ( choć mi było to obojętne) , ja go nie płukałem i nie widziałem takiej potrzeby
- 0
Mann am Boden
Sebastianie, piach oddaję Awokado- a od Ciebie zabiorę w październiku z Drozdowa.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".