Przymiarki do 1000l
Re: Przymiarki do 1000l
Mnie osobiście najbardziej podobają się czarne jednolite tła. Mam kilka akwariów i wygląda to fajnie, daje fajną, dużą głębię. Jedno akwarium duże jest bez żadnego tła i jest to moja fatalna pomyłka. Raz,że widać każdy jeden zaciek, a akwarium nie ma już takiej fajnej głębi.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Asterix123 pisze:co do kosztow to wydatek ok 130 zl
No ok, nie dusisz grosza, ale specjalnie podałem kwotę za 190 cm czarnej folii w kwocie mniej niż 10% Twojego fototapetowego zdjęcia, nawet jeżeli potroimy tą kwotę na 36 zł to zostaje na jakieś np. 20 neonów zakupionych w hurtowni lub na giełdzie (część pierwszej ławiczki)
- 0
Mann am Boden
20 neonów po 2 zł to 40zl
130- 36 = 94 .
W sumie 48 neonów by wyszło
130- 36 = 94 .

- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
oj tam czepiasz sie szczegolow.adams2121 pisze:20 neonów po 2 zł to 40zl
130- 36 = 94 .
a tak na powaznie to sprawy techniczne i takie co do zmiany wymagaja duzej rewolucji wole miec przemyslane zanim zbiornik zostanie ustawiony reszta to powiedzmy szczegoly ktore mozna w kazdej chwili zmienic.
dzieki za uwagi odnosnie tla bedzie trzeba przemyslec w gronie roslinnym .
na chwile obecna to do czego daze to
akwarium 250x70x55/65
stelaz stalowy w przyszlosci oblozony plyta meblowa
pokrywa diy ze spienionego pcv
oswletlenie power led 1w ok 160w
filtracja narurowa
obsada cos w kierunku ameryki
kirysy zwinniki skalary
reszta jeszcze do przemyslenia.
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
- 0
- Często zagląda
- Reputacja: 27
- GG: 0
Zona sie smieje ze powoli zbieram juz obsade do nowego zbiornika
dzis w jednym z akwarii znalazlem cos takiego malegoProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
dzis w jednym z akwarii znalazlem cos takiego malegoProszę się Zalogować lub Zarejestrować, jeżeli chcesz zobaczyć obrazek dołączony do postu
- 0
- Często zagląda
i pojawia sie kolejna watpliwosc.
po rozmowie ze stloarzem wyszlo ze stelaz z przodu akwarium powinien byc 5 cm mniejszy niz akwarium . wymiary stelaza szer to 65 cm na to blat o grubosci 4 cm i akwarium 70 cm czyli wystawac bedzie 5 cm poza stelaz. czy na takiej dlugosci to przejdzie czy jednak stelaz powinien byc 5 cm szerszy
po rozmowie ze stloarzem wyszlo ze stelaz z przodu akwarium powinien byc 5 cm mniejszy niz akwarium . wymiary stelaza szer to 65 cm na to blat o grubosci 4 cm i akwarium 70 cm czyli wystawac bedzie 5 cm poza stelaz. czy na takiej dlugosci to przejdzie czy jednak stelaz powinien byc 5 cm szerszy
- 0
- Często zagląda
Ja zrobiłem wystającą obudowę stelaża o grubość płyty .
Wolałem spać bezpiecznie i spokojnie .
I szkło podparte po całości solidnie na stelażu bez możliwości przechyłu choć o milimetr .
Sprawy estetyczne w moim przypadku schodzą na dalszy plan . Użyteczność/użytkowość jest najważniejsza.
Wolałem spać bezpiecznie i spokojnie .

I szkło podparte po całości solidnie na stelażu bez możliwości przechyłu choć o milimetr .
Sprawy estetyczne w moim przypadku schodzą na dalszy plan . Użyteczność/użytkowość jest najważniejsza.
- 0
adams2121 pisze:Ja zrobiłem wystającą obudowę stelaża o grubość płyty .
Wolałem spać bezpiecznie i spokojnie .![]()
u mnie estetyka musi byc to warunek tej piekniejszej polowy. co wiecej zabudowa musi pasowac do reszty mebli ... i wez tu czlowieku badz madry.
mi zabudowa meblowa i tak bedzie musiala wystawac 5 cm wiec zamiast kawalka blatu wystajacego przed akwarium wolalbym miec glebsze akwarium dodadkowo pos wylewka mam na jakies 65 cm od sciany ulozone bloczki i na nich chcialem postawic stelaz a nie kawalek dalej na styro chce zeby podklad pod akwa byl jednakowej gestosci zeby pod wplywem ciezaru nie osiadl o kilka mm
- 0
- Często zagląda
Szkło z zabudową pasuje jak najbardziej do reszty mebli , mimo że u mnie trochę trudniej było coś dobrać , tylko grubość płyty jest przed szkłem . Taki mały szczegół . 

- 0