十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Re: 十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Czyli coś z flądrowatych Sprzedawali żywe w rybnym za rogiem?
- 0
Tak łyknąłem taką jedną niewymiarową, pewnie zaplątała się przypadkiem z transportem
- 0
Mann am Boden
Skoro zagadka odgadnięta.
Ile ma cm? Widziałeś żeby jadła?
Ile ma cm? Widziałeś żeby jadła?
- 0
To cynoglossus feldmanni, to jeszcze młodziak jakieś 5 cm i mam niestety tylko jedną, czekam żeby dobrać.
Tak żeruje, lepiej reaguje na ochotkę niż tubifex, doniczkowiec nie wzbudza zainteresowania.
Tak żeruje, lepiej reaguje na ochotkę niż tubifex, doniczkowiec nie wzbudza zainteresowania.
- 0
Mann am Boden
Wiesz że się nie znam na rybach. Jednak po wyglądzie ogonka, polemizowałbym bardziej na Brachirus.
Dobrze że je, bo trzeba tego pilnować żeby szybsze jej nie wyjadały.
Dobrze że je, bo trzeba tego pilnować żeby szybsze jej nie wyjadały.
- 1
Mariuszu kochany, wskazując nazwę podpierałem się Twoim archiwum X, gdyż sprzedano mi ją jako CYNOGLOSSUS MICROLEPIS, co nie pasowało mi jak ją tylko zobaczyłem, ale z lenistwa przejrzałem jedynie cynoglossusy.,
teraz może będzie łatwiej z identyfikacją:
oto jej zadek
i co teraz powiesz (czekam na Twoją identyfikację), a swoją drogą jak Ty na tych wcześniejszych fotach zobaczyłeś jej ogonek , mistrz!
teraz może będzie łatwiej z identyfikacją:
oto jej zadek
i co teraz powiesz (czekam na Twoją identyfikację), a swoją drogą jak Ty na tych wcześniejszych fotach zobaczyłeś jej ogonek , mistrz!
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
W sumie na wcześniejszych fotach tylko ogonek było widać.
Sam zadek nic mi nie powie, po kształcie ogonka tylko rodzaj mogłem rozpoznać. Natomiast jeżeli chodzi o gatunek, to musiałbym widzieć ubarwienie. Tutaj po tych plamkach sugeruje najpopularniejszy, Brachirus harmandi.
To jest dosyć wiarygodne źródło
http://ffish.asia/index.php?p=none&o=sspm&id=1275
http://ffish.asia/?p=none&o=sspm&id=17045
Tak długo tam nie byłem, że musiałem wejść sobie przypomnieć to archiwum. Ale tam są właśnie brachirusy i prawdopodobnie Achirus.
Sam zadek nic mi nie powie, po kształcie ogonka tylko rodzaj mogłem rozpoznać. Natomiast jeżeli chodzi o gatunek, to musiałbym widzieć ubarwienie. Tutaj po tych plamkach sugeruje najpopularniejszy, Brachirus harmandi.
To jest dosyć wiarygodne źródło
http://ffish.asia/index.php?p=none&o=sspm&id=1275
http://ffish.asia/?p=none&o=sspm&id=17045
Tak długo tam nie byłem, że musiałem wejść sobie przypomnieć to archiwum. Ale tam są właśnie brachirusy i prawdopodobnie Achirus.
- 1
Trafiłem - nie trafiłem? Bo tak nikt nic nie pisze.
- 0
Powiem Ci, że z pokroju i umaszczenia to mocno tak, natomiast ta moja ma oczy jakby bardziej przesunięte, ściśnięte i jedno bardziej wystaje ponad głowę, niczym ślimaczek - to widać na jednej z wcześniejszych fotek (tam gdzie ja nie widziałem ogonka )
Dobra więc ogonek :
Foty z lampą już po wygaszeniu akwa :
Mnie i tak najbardziej cieszą te dwie "kukułki" w norze. Samica rhinogobiusa była już tak napakowana ikrą, że wyglądała jak moje spasione sadanundio z podsolonego.
Dobra więc ogonek :
Foty z lampą już po wygaszeniu akwa :
Mnie i tak najbardziej cieszą te dwie "kukułki" w norze. Samica rhinogobiusa była już tak napakowana ikrą, że wyglądała jak moje spasione sadanundio z podsolonego.
- 0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden