Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
To niech zrobi coś pożytecznego 
Edit:
Może nowe czyściki, naklejki, balony, wizytówki.
Bądź inne dobra których nam brakowało, bądź za mało czasu było na zamówienie.
Tzw planowanie

Edit:
Może nowe czyściki, naklejki, balony, wizytówki.
Bądź inne dobra których nam brakowało, bądź za mało czasu było na zamówienie.
Tzw planowanie

- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W weekend zmieniłem nieco ustawienie kamieni. Ryby rosną i potrzebowały więcej grot i szczelin, tym podyktowana była ta zmiana. Jednocześnie chciałem stworzyć więcej miejsca dla Callipterusa na budowę niecki. Jak się jednak okazało, ryby są mocno przywiązane do konkretnego miejsca w akwarium. Więc już 5 min po mojej zmianie Callipterus znosił muszle w prawy kąt zbiornika (tam gdzie wcześniej miał gniazdo). Zmiana ośmieliła Vittatusy, które zaczęły szukać miejsca dla siebie i przekopywać piach pod nowo ułożonymi kamieniami. Dołożyłem też falownik JVP 101 3000l i tu widoczna jest spora zmiana na plus, oprócz tego, że poprawiła się cyrkulacja wody w zbiorniku i jest zdecydowanie czyściej (chociaż nad ustawieniem falownika nadal pracuje) to widzę, że ryby chętnie wpływają w mocny nurt, wylegują się też na wierzchołkach kamieni i są po prostu bardziej widoczne, aktywniejsze
Multifasciatusy kopią jak szalone postaram się o krótki filmik) stąd też myślę nad dodaniem jeszcze jednego gatunku muszlowców i prawdopodobnie będą to Altolamprologus Compressiceps Sumbu Shell (jeżeli ktoś ma je na sprzedaż to proszę o kontakt).
Kilka fotek aktualizacji:

Kilka fotek aktualizacji:
- 4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
nie moje klimaty , ale wygląda bardzo dobrze 

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Michał nie szalej z tym dokładaniem ryb, to tylko 375 litrów !
Wiem, jak trudno opanować takie zapędy, ale może zmień wcześniej akwarium
, na dłuższe i szersze, a jak mawia klasyk wysokość ma tu drugorzędne znaczenie.
Wiem, jak trudno opanować takie zapędy, ale może zmień wcześniej akwarium

- 0
Mann am Boden
Andrzej, wiem że możesz mieć rację, mocno biorę pod uwagę Twoje zdanie. Z moich obserwacji wynika, że miejsca szczególnie w strefie z muszlami jest dużo. Callipterus interesuje się tylko swoimi samicami i jeśli robi komuś krzywdę to właśnie im. Altolamprologusy to dość spokojne ryby pomimo swojej morderczej faciaty. Szczerze mówiąc na chwilę obecną najbardziej zadziorne są Multiki
Będę mocno o tym myślał i pewnie jeszcze się do Ciebie z tym odezwę, ale mocno żałuję że darowałem sobie tamtą parkę Sumbu która miałeś i jak widać nadal choruję na te maluchy
Dzięki za miłe słowa Panowie, szczególnie Tobie Mariusz! Jak mówisz że coś jest/nie jest kolorowe to na pewno tak właśnie jest

Dzięki za miłe słowa Panowie, szczególnie Tobie Mariusz! Jak mówisz że coś jest/nie jest kolorowe to na pewno tak właśnie jest

- 0
Nie ma bajka, nie mój klimat, ale wygląda dobrze.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Akwarium fajne, zupełnie odmienne od naszych. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Szykuje zdjęcia na akwarystyczny konkurs fotograficzny i trafiły mi się takie kadry. Niestety te zdjęcia są nieostre, ale chciałem Wam pokazać jaką koparkę trzymam w zbiorniku 

- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.