"Słoik" 112 litrów
Re: "Słoik" 72 litry
Awokado pisze:Ładne rybyWyglądają znajomo
Ela, ustawiłbym wylot filtra pod kątem 45 stopni w stronę przedniej szyby zbiornika. Zmieniłbym też nazwę tematu na "Słoik" 112 litrów
Ryby w sztucznym świetle są ładnie wybarwione. Połyskują trochę nasrebrzysto- niebieski kolor. I są trochę większe, mają 4-5 cm więc cale stadko jest widoczne. Tak zastanawiałam się nad zmianą kąta wylotu filtra, ale bałam się czy nie będzie w akwarium pralki.
A co zmiany postu, z 72 na 112-stkę, też już próbowałam ogarnąć, ale mi nie wychodzi. Nie wiem jak zmienić ten swój pierwszy post,żeby była zamiana pracownianej 72- na 112-stkę. Generalnbie w rzeczywistości akwarium wygląda o niebo lepiej. Kolory sa bardziej żywe, nie takie mdłe.
- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Re: "Słoik" 72 litry
Pralka rybom nie zaszkodzi, pomóc często może.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Re:
Dawno nie wrzucałam fotek. Ostatnio walczę z glonem (nie wiem jakim i z jakiego powodu się pojawił). Podmiankę wody robie regularnie raz w tygodniu, około 1/3 wody. Do obsady 8 tetr cesarskich, pary glonojadów, kilku ślimaków helenek, kilku krewetek orange (od Skalarka) i kilku sztuk red chery dołączyło 5 sztuk otosków. A całość wygląda następująco:
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Re:
Na krasnorost zaciemnienie? Czy potrzebne widniejsze światło? Jest jeszcze drugi rodzaj glona, takie nitkowate długie do 2 cm. Co to za jedne i jak się ich pozbyć?
- 0