Drewno-skalne 360L
Re: Drewno-skalne 360L
Minął rok od zakupy malutkich L340. Niedawno postanowiłem sprawić im grotki. Po 2 tygodniach - niepodzianka.
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pewnie to ich pierwsza próba. Będzie kolejna i wprawy nabiorą. Ważne, że zaczęły składać ikrę. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
To co było obok grotki, zniknęło. Jednak samiec siedział dalej w grotce i po 3 tyg zauważyłem malucha który wyszedł na spacerek. Następnego dnia samiec opuścił grotkę. Wyjąłem gniazdo wraz z zawartością i umieściłem w kotniku. Kotnik przymocowałem do szyby żeby nie pływał po całym zbiorniku. Nurt wody ze skimera skierowałem w kotnik. Naliczyłem 18 sztuk maluchów. Po 3 tygodniach jest ich 16 szt.
Dwóch spacerowiczów musiało opuścić grotkę i udać się na przechadzkę w momętie przekładania do kotnika ponieważ dzisiaj widziałem 2 sztuki plądrujące zarośla kryptokoryn. O dziwo są około 2 x większe od tych z kotnika.
Fotki poniżej:
Obecnie w grotce jest już kolejny miot. Maluchy już są bez żółtek więc zaraz wylądują w kotniku, no chyba że uciekną.
Dwóch spacerowiczów musiało opuścić grotkę i udać się na przechadzkę w momętie przekładania do kotnika ponieważ dzisiaj widziałem 2 sztuki plądrujące zarośla kryptokoryn. O dziwo są około 2 x większe od tych z kotnika.
Fotki poniżej:
Obecnie w grotce jest już kolejny miot. Maluchy już są bez żółtek więc zaraz wylądują w kotniku, no chyba że uciekną.
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Wow, to po tych z Poznania?
Widocznie w głównym mają więcej żarcia, wypuszczaj resztę - ja swoje wypuściłem i ładnie rosną,
a poza tym czysto jak diabli
Widocznie w głównym mają więcej żarcia, wypuszczaj resztę - ja swoje wypuściłem i ładnie rosną,
a poza tym czysto jak diabli

- 0

Z Poznania były L201 od Mrozika. Te akurat nie pamiętam z jakiego źródła są.
Też przyjechały z Polski tylko mam pomroczność kiedy i od kogo. Załatwiał mi je Grzesiek.

- 1
Tak czy siak, zaklepuję już 2 szt- jak będą miały po 2-3cm biere! :P
Na wymianę mam młode L144 :P
Na wymianę mam młode L144 :P
- 0