Start zbiornika 112l.
Re: Start zbiornika 112l.
Wylot przestawiałem chyba z 10 razy przez 4 dni i dalej ucieka,żwiru raczej nie dam ,może zakupię piasek kwarcowy o grubszej granulacji innego pomysłu nie mam .
- 0
Już pisałem, wywal wewnętrzniaka, kubełek tu ogarnie, albo zamontuj deszczownię z wylotem na taflę (jak się już przy nim upierasz).
Przy okazji zwiększysz natlenienie wody, przez wymianę gazową z tafli i wspomożesz ewentualną walkę z filmem bakteryjnym, który często się pojawia w świeżo startowanych ( ale nie tylko ) baniaczkach.
Przy okazji zwiększysz natlenienie wody, przez wymianę gazową z tafli i wspomożesz ewentualną walkę z filmem bakteryjnym, który często się pojawia w świeżo startowanych ( ale nie tylko ) baniaczkach.
- 4
Mann am Boden
Doszły roślinki ,zmieniam lekko wystrój coś dołożę jakiś korzeń i kamień
.Z filtrem jeszcze się zastanowię pokombinuje jak będzie najlepiej.Zważając już na moje oświetlenie 2x24W t5 i obecne roślinki w akwarium zacząć dawkować jakieś nawozy ?Czy może nie ryzykować bo mocne nie jest .Pustyni już prawie nie ma tak dużo jest roślin chyba przesadziłem .

- 0
2h po wyklarowaniu się lekko wody po wzburzeniu .
Za pięknie to nie jest, ale jest chyba lepiej ...
Za pięknie to nie jest, ale jest chyba lepiej ...
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Wygląda ciekawie, mam nadzieję że taki stan się utrzyma, choć niestety w to nie wierzę, jakoś nie przekonuje mnie ten biały piaseczek do chwastów, ale kamyczki sam miodzik
- 1
Mann am Boden
lepiej.
jedyne do czego bym sie przyczepił to echinodorusy na środku.
rosną duże i będą zasłaniać tył zbiornika.
jedyne do czego bym sie przyczepił to echinodorusy na środku.
rosną duże i będą zasłaniać tył zbiornika.
- 2
miewan pisze:choć niestety w to nie wierzę, jakoś nie przekonuje mnie ten biały piaseczek do chwastów, ale kamyczki sam miodzik
Andrzej, może śnieżnobiały nie będzie ale jasny zostanie.

- 1
miewan pisze:Wygląda ciekawie, mam nadzieję że taki stan się utrzyma, choć niestety w to nie wierzę, jakoś nie przekonuje mnie ten biały piaseczek do chwastów, ale kamyczki sam miodzik
Sugerowałem się dobrem ryb nie roślin więc dlatego piasek a sam nie wiedziałem że będę miał tyle roślin

Początkowo w planach miało być akwarium korzenne z szyszkami,liśćmi,krypciami i roślinami pływającymi .Jeżeli nie wyjdzie teraz czego raczej się spodziewam,rośliny z żółkną,zmarnieją to w to pójdę i będzie restart .
Co do piasku jak brać jakiś to pomarańczowy z obi

- 0
Valisnerie posadzilbym całą w jednym miejscu - zaslaniajac filtr .lub na tył akwarium aby zakryć szybę
Mania pi ma rację - echinodorusy rozrosna się - środkowy z jednym czerwonym liściem - do 60cm dorasta . Lecz na środku będzie ci równo rósł
dookoła .
Mania pi ma rację - echinodorusy rozrosna się - środkowy z jednym czerwonym liściem - do 60cm dorasta . Lecz na środku będzie ci równo rósł

- 1
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie