rykowisko 2.0 ( for Miewan)
Re: rykowisko 2.0 ( for Miewan)
Normalka 
U mnie się trochę uspokoiły ale przychodzą czasem takie dni że jest Sajgon. Pyski poobdzierane łuski fruwają itd.

U mnie się trochę uspokoiły ale przychodzą czasem takie dni że jest Sajgon. Pyski poobdzierane łuski fruwają itd.
- 0
Dyski walczą podobnie - do czasu aż któryś odpuści
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
W sumie to całkiem naturalne zachowanie. U Ciebie mają przynajmniej sporo miejsca do ucieczki. Widziałem kiedyś dwie pary składające ikre w 240L, to dopiero jest masakra. Dlatego mam niepopularny pogląd, że skalary to tylko w bardzo dużych zbiornikach. Póki nie ma tarła jest spokój, a później sam widzisz.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
w sumie wiem że to normalka, krew nie woda... ale wolałbym żeby jeszcze zbastowały z wycieraniem, a skupiły się na rośnięciu...
co do zbiorników to podpisuję się oburącz , zawsze wychodziłem z założenia że nie ma za dużego zbiornika dla ryb, a w drugą stronę .. za często widzę jak się próbuje skompresować spora rybę w szklance.
w sumie to nie ma dramatu z terytoriami, maja tyle miejsca i taki aranż że spokojnie się mieszczą, i nie widza się ,
tyle że najwyraźniej sprawia im radochę wpływanie do sąsiadów i robienie dymu..
co do zbiorników to podpisuję się oburącz , zawsze wychodziłem z założenia że nie ma za dużego zbiornika dla ryb, a w drugą stronę .. za często widzę jak się próbuje skompresować spora rybę w szklance.
w sumie to nie ma dramatu z terytoriami, maja tyle miejsca i taki aranż że spokojnie się mieszczą, i nie widza się ,
tyle że najwyraźniej sprawia im radochę wpływanie do sąsiadów i robienie dymu..
- 0
Dla skalarów najlepiej duży zbiornik z dodatkowym przejściem do oddzielnego baniaka jak któremuś przyjdzie ochota na tarcie

Z tego co widzę u siebie bardzo lubią swoje towarzystwo, ale tarło najlepiej parze odbywać w samotności.

Z tego co widzę u siebie bardzo lubią swoje towarzystwo, ale tarło najlepiej parze odbywać w samotności.
- 0
żeby nie być gołosłownym..
- 1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
a tu kolejny mutant. mało że zasrywaja wszystko co się da to jeszcze......
- 0
Normalnie muszę w końcu zobaczyć na żywo.
- 0
Pospiech w akwarystyce jest wskazany podczas zbierania wody z podłogi.
jak powiedział niewidomy dżokej na wielkiej pardubickiej....... nie widzę przeszkód 

- 0
no nie zdzierżę ...
przed chwila zobaczyłem ampularkę.... nawet jej nie odpuściły.... dobrze że na rybach nie składają....
przed chwila zobaczyłem ampularkę.... nawet jej nie odpuściły.... dobrze że na rybach nie składają....
- 0