十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
Po ponad dekadzie z tanganickimi rybami przyszedł czas na zmianę.
Dzisiaj rozłożyłem swojego nieprzyzwoitego (z uwagi na "głębię" i wysokość ) jamnika na czynniki trzecie. Ryby trafiły po części do "narożnej tangi" będącej na wakacjach w sklepie 26°C (leleupasy i callo...) i baniaczka "podestowego" tylko na "wtymczasie" -> do dalszej odsprzedaży (12 szt. petricoli).
Natomiast po raczej dziwnej zmianie aranżu powstał House of Flying Daggers
mam teraz w nim takie coś :
Dzisiaj rozłożyłem swojego nieprzyzwoitego (z uwagi na "głębię" i wysokość ) jamnika na czynniki trzecie. Ryby trafiły po części do "narożnej tangi" będącej na wakacjach w sklepie 26°C (leleupasy i callo...) i baniaczka "podestowego" tylko na "wtymczasie" -> do dalszej odsprzedaży (12 szt. petricoli).
- 5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Mann am Boden
Re: 十面埋伏 czyt. shí miàn mái fú czyli House of Flying Daggers
jestem pozytywnie zaskoczony, nad wyraz przyjemne ( w porównaniu do innych Twoich pupili) rybony,
rozumiem że świerzyna i jeszcze za wcześnie pisać o zachowaniach ale może coś o warunkach?

rozumiem że świerzyna i jeszcze za wcześnie pisać o zachowaniach ale może coś o warunkach?
- 0
Widzę, że szybko Ci poszło. Ile ich wziąłeś?
- 0

Co to za sznurowadła - piękne
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Miewan z tymi igliczniami to już przegiołeś 

- 0
Do kuli, nadają się tylko cukierki !
Seban pisze:Ile ich wziąłeś?
5 szt. Doryichthys boaja
i 2 szt. Xenentodon cancila ☛ miały być 3, ale ta ostatnia została zeżarta przez Ctenolucius hujeta zanim ją odebrałem.
ManiaPI pisze:rozumiem że świerzyna i jeszcze za wcześnie pisać o zachowaniach
Fakt mam je od dziś, ale nie odbiegają "dziwnością" od pozostałych moich ryb, fakt te są widoczne cały czas, ale sposób poruszania a właściwie stania, nieco rozczarowuje. Dodatkowo pierwszy raz widziałem, żeby 7 kilkunastocentymetrowych ryb zżerało dwa woreczki wodzienia przez kilka godzin. Belony łykają robala rozdziawiając długie szczęki z takimi fajnymi małymi ząbkami tak szeroko jakby była to było coś znacznie większego niż szklarka, do tego stopnia, że pływają ze zwisającymi wodzieniowymi soplami w zaciśniętych szczękach. Iglicznie natomiast jedzą jakoś tak "subtelnie" nawet nie widać jak pobierają tego stawonoga, ale jedzą, znacznie ciekawiej ( i tu widać polowanie ) pożywiały się narybkiem lelelupasa.
A warunki - cóż , akurat na białostocki kranowit ( nie podsalamy), chwasty nie są niezbędne , lepiej dużo wolnego miejsca, oba gatunki powinny nieco urosnąć, obecnie nie mają nawet połowy nominalnej wielkości.
- 3
Mann am Boden
Robi się ciekawie
Przyznam, że tego jeszcze nie widziałem. Dobrze, że "Miewanowa rafa" została na miejscu, byłoby szkoda!

- 0
miewan pisze:Po ponad dekadzie z tanganickimi rybami przyszedł czas na zmianę.
Ale to bardzo dobrze wygląda.... Qrde bardzo dobrze !
z telefonu napisane
- 0
Pozdrawiam
Tomek

シクリッド タンガニーカ
Trochę mało tych belonów. Będziesz jeszcze brał, czy nie ma już skąd wziąć?
- 0

Ciekawe rybole. Czekam na dalsze spostrzeżenia dotyczące ich zachowania.
- 0
- Bywalec
- Reputacja: 39
- GG: 0