Mała niecka - 375L
Re: Mała niecka - 375L
Kilka ostatnich dni nosiłem się z tematem tła, uwierzcie to nie było łatwe. Bardzo kusił mnie ten turkus, nawet nakleiłem go na próbę. Niestety, znalazłem wiele minusów takiego tła. Przy obecnym ustawieniu akwarium zamierzam okleić tylną szybę oraz lewy bok zbiornika, przy jasnym tle widać było prześwity w narożniku, w dodatku każdy włosek, paproch etc. Pomimo dokładnego umycia szyby zawsze coś tam zostało. Do 1 w nocy gapiłem się na ten turkus i jednak głos mojej żony okazał się ostateczny. Nakleimy czarne tło, zgodnie z pierwotnym zamiarem. Doszedłem do wniosku, że skoro oświetlenie było robione na wzór zbiornika, który bardzo mi się spodobał to to samo należy zrobić z tłem. W dodatku, piasek kreisel 098, którym wysypie zbiornik jest intensywnie żółty, w połączeniu z tym turkusem wyglądałoby to chyba trochę zbyt cukierkowo i mało naturalnie. Jeśli kogoś zawiodłem to sorki :P To nie była łatwa decyzja.
- 3
To jest Twoja decyzja i jaka by ona nie była, my się z nią zgadzamy. 

- 0
Kolekcjonerka akwariowych "słoików".
Witek pisze:*adams2121
099 kreisela dekoracyjny kwarcowy Ci nie zatwardza... ja mam TWO 11 i ph około 7.8. Z testu wyszło, że to piach...
Muszę go wymienić
według ph metru 7.3- 7.0 n kiedyś na pasjach podobnie
samego piachu nie badalem - dodatkowo leje tam tylko kran- od niedawna zaczynam ro aby ryby przenieść
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Słuchajcie, gdzie w mieście kupie karimate? Znalazłem pasująca w sam raz w Jysku, koszt ok 40zl może widzieliście cos tańszego?
- 0
decathlon, auchan, carrefour i inne, ale w decathlonie na 100%.
W święta to wiadomo, że wszędzie będzie wciśnięte świąteczne badziewie, więc może być różnie
W święta to wiadomo, że wszędzie będzie wciśnięte świąteczne badziewie, więc może być różnie

- 0
Te podkłady pod pane są nieco cienkie 1,6-2mm grubości. Wole wrzucić cos okolo 1cm. Będę szukał karimaty, na stronie decathlonu nic nie znalazłem :P Misiak, co u Ciebie leży pod akwariami?
- 0
Ja swego czasu jak potrzebowałem na wczoraj to znalazłem w Carrefour, fakt że kolory były zabójcze, bodajże różowe i żółte.
Ale tak jak pisał @Misiek w dniu dzisiejszym może być ciężko.
Ale tak jak pisał @Misiek w dniu dzisiejszym może być ciężko.
- 0