sturisoma złocista
Re: sturisoma złocista
Wiem 4 mam od niego - natomiast nie widzę możliwości wyłapania ich z 750l - są malutkie , szybciej bym je zgniótł niż. odlowił .
w naturze nie ma kotnikow i ryby sobie radzą .
l 180 dał radę - sturisoma też powinna .
Po zamianie miejsc dysków - para zostanie w 300 l i tam odłowie najpierw samice , po wykluciu samca.
w naturze nie ma kotnikow i ryby sobie radzą .
l 180 dał radę - sturisoma też powinna .
Po zamianie miejsc dysków - para zostanie w 300 l i tam odłowie najpierw samice , po wykluciu samca.
- 0
cierpliwość trzeba znaleźć głęboko w sobie
Pamiętam - jeśli nic nie wyjdzie teraz - 300 dostanie para , w. Celach rozrodczych
- 0
trzymana
Słowo klucz - dorasta do 20cm .
na początku 3-4cm rosła w 160l zbiorniku - potem 750 .
niestety ona musi mieć gdzie pływać .
do celów rozrodczych widziałem i w 50l

- 0
Tomek weź w końcu je odchowaj to bym wziął z kilka sztuk 

- 0
424l --> Geophagus & Guianacara
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
112l --> Krewetkarium
60l --> Krewetkarium
Czyli w moim wypadku odpada. Dziękiadams2121 pisze:niestety ona musi mieć gdzie pływać .

- 0
Pływają już - jeśli w ciągu 2-3 tygodni podrosna na tyle że je odlowie i nic im się nie stanie - będą do odbioru za 1-2 miesiące .
bezpiecznie do przeniesienia .
jeśli nie 300 dla pary będzie -tylko dyski muszę zamieniać miejscem ze sturisomom a wtedy bez problemu - 40-50szt z miotu powinny odchowac
Oprucz 300 nie mam warunków żeby odchowac - dlatego w głównym muszą sobie radzić . Wolę też aby z miotu przeżyła 5-7 ale genialnych genowo - to będą właśnie te - najlepsze jakościowo
Pierwszy na liście jest Mania pi - potem będziemy rozważać. Co dalej z młodymi .
bezpiecznie do przeniesienia .
jeśli nie 300 dla pary będzie -tylko dyski muszę zamieniać miejscem ze sturisomom a wtedy bez problemu - 40-50szt z miotu powinny odchowac
Oprucz 300 nie mam warunków żeby odchowac - dlatego w głównym muszą sobie radzić . Wolę też aby z miotu przeżyła 5-7 ale genialnych genowo - to będą właśnie te - najlepsze jakościowo
Pierwszy na liście jest Mania pi - potem będziemy rozważać. Co dalej z młodymi .
- 0
I następne
- 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.